F1: „Vettel karrierje egyik legsötétebb napjaként fog emlékezni erre"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.23. 17:14
null
Rosberg szerint Vettel többet dobott el, mint azt gondolja (Fotó: AFP)
Sebastian Vettel úgy fogalmazott a Német Nagydíjat és az ott elkövetett hibáját követően – amely a kiesésébe és Lewis Hamilton győzelmébe került –, hogy nem alszik miattuk rosszul vasárnap este, korábbi ellenfele, Nico Rosberg szerint azonban ennél sokkal nagyobb következményekkel járhat a hockenheimi hiba.

 

Már az időmérő is nagyszerűen alakult az akkor még a világbajnoki pontverseny első helyén álló Sebastian Vettel számára, és a versenyen sem fenyegette sok minden a németet abban, hogy könnyedén megszerezze a győzelemért járó 25 pontot, s ezzel tovább növelje előnyét vb-riválisa, Lewis Hamilton előtt. Az 52. körben a nedves pályán és a túl nagy sebesség miatt megcsúszott Vettel alatt a Ferrari, ami a kavicságyba sodródott, majd a gumifal állította meg.

63. NÉMET NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:13.525
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.085
SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Leclerc 1:34.577
Időmérő edzés: 1. Vettel 1:11.212
VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Räikkönen
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 29., 15.10:Magyar Nagydíj
Augusztus 26., 15.10:Belga Nagydíj
Szeptember 2., 15.10:Olasz Nagydíj

Ez a német versenyének a végét jelentette, ráadásul a győzelem így éppen Hamiltoné lett. BárVettel azt nyilatkozta a futamot követően,hogy nem veszi túlzottan magára a hibát, Nico Rosberg szerint mégis karrierje egyik legrosszabb emlékeként gondolhat vissza később a Hockenheimben történtekre.

„Vettel volt a favorit, mindent tökéletesen csinált egészen addig a körig – mondta a 2016-os világbajnok. – Nagy volt az előnye, vezethetett volna kicsit biztonságosabban is. Túl keményen nyomta, megcsúszott, és a falnak lökte magát. Ez kemény, át tudom érezni a helyzetét.”

„Azt hiszem, hogy karrierje egyik legsötétebb napjaként fog emlékezni erre az esetre. A hazai közönsége előtt történt, ráadásul nagy esélye volt arra, hogy igencsak elhúzzon Lewistól a pontok tekintetében” – vázolta fel Rosberg, mit dobott el honfitársa.

A ferraris előnye a Német Nagydíjat megelőzően 8 pont volt, azzal viszont, hogy nullázott Hockenheimben, Hamilton pedig nyert, a brit ismét átvette a vezetést az összetettben, előnye 17 pont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik