F1: Célunk, hogy visszavágjunk és domináljunk – Vettel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.16. 18:52
Bár Sebastian Vettel alulmaradt a 2017-es világbajnoki címért folytatott csatában Lewis Hamiltonnal szemben, a Ferrari német pilótája tudja, nem tehet mást, mint hogy megpróbál a lehető leggyorsabban túllépni a vereségen. Vettel emellett az olasz istálló jövőbeni terveit is felvázolta.

Hiába vezette Sebastian Vettel a szezon nagy részében az egyéni összetettet, miután Lewis Hamilton az élre állt, néhány verseny alatt akkora előnyre tett szert, hogy három fordulóval az idény vége előtt bebiztosította a negyedik vb-címét. Ennek már lassan három hete, és úgy tűnik, a szintén négyszeres világbajnok német máris a jövőbe tekint. Persze azt azért nem habozott megjegyezni, hogy a vereség ellenére is becsülendő, mekkorát fejlődött a Ferrari a korábbi esztendőkhöz képest.Sebastian Vettel a szezon nagy részében az egyéni összetettet, miután Lewis Hamilton az élre állt, néhány verseny alatt akkora előnyre tett szert, hogy három fordulóval az idény vége előtt bebiztosította a negyedik vb-címét. Ennek már lassan három hete, és úgy tűnik, a szintén négyszeres világbajnok német máris a jövőbe tekint. Persze azt azért nem habozott megjegyezni, hogy a vereség ellenére is becsülendő, mekkorát fejlődött a Ferrari a korábbi esztendőkhöz képest.

„Úgy érzem, hogy nagyon pozitív volt ez az év. Senki sem számított arra, hogy a Ferrari ilyen erős lesz, még mi sem – fogalmazott az olasz istállóval nyár végén hosszabbító német. – Hatalmasat léptünk előre, és bár sokan mást mondanak, az élen voltunk a szezon elejétől a végéig. Természetesen ha elveszíted a vébécímet, az soha nem jó, de nincs más módja, sportszerűnek kell lenned."

Vettel szerint tehát a legfontosabb az, hogy a gyengébben sikerült 2016-os idény után idén jóval versenyképesebbek voltak. Az elmondottakból továbbá azt lehet feltételezni, hogy hosszabb távra tervez jelenlegi csapatával.

„Tavaly nem voltunk túl versenyképesek és nem fejlesztettük megfelelően az autónkat, erre az évre viszont sokat fejlődtünk. Mindannyian érezhetjük, hogy erősebbek lettünk, és remélhetőleg ezt tovább tudjuk vinni a következő néhány esztendőre, nem csak az előttünk állóra és nem csak a téli felkészülésre, hanem összességében a jövőre. Az a célunk, hogy visszavágjunk, az élre kerüljünk és domináljunk" – szögezte le a négyszeres világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik