F1: Vettel bízik benne, a Ferrari nem marad le a fejlesztési harcban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.06. 15:13
null
Vettel jobban bízik az idei autójában (Fotó: AFP)
A vb-éllovas Sebastian Vettel úgy véli, idei autójában jóval nagyobb potenciál rejlik, mint az egy évvel ezelőttiben, ezért reméli, a Ferrari most nem marad le a úgy a fejlesztési versenyben, mint tavaly.

 

69. BRIT NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:27.487
15.00–16.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
12.00–13.00: 3. szabadedzés
15.00–16.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
15.10: a verseny (52 kör, 306.198 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 22., 15.10:Német Nagydíj
Július 29.,15.10:Magyar Nagydíj
Augusztus 26., 15.10:Belga Nagydíj

Sebastian Vettel egypontos előnnyel érkezett meg a Formula–1 2018-as szezonjának 10. fordulójára, a Brit Nagydíjra, miközben tavaly az idény ezen pontján 20 egységgel állt több a neve mellett, mint a második Lewis Hamiltonnak. A német aztán 14 ponttal előzte meg a britet, amikor a mezőny visszatért a nyári szünetről és Belgiumban folytatta a küzdelmet.

A hibák és a balszerencse kombinációja viszont azt eredményezte, hogy az esztendő második felében Hamilton olyannyira elhúzott a vb-összetettben, hogy már Mexikóban, vagyis két GP-vel a 2017-es évad vége előtt megszerezte a negyedik vb-címét. Vettel nemrég ugyanakkor elmondta, a pozícióváltásban az is szerepet játszott, hogy a Ferrari lemaradt a Mercedesszel vívott fejlesztési harcban.

„Bár idén is nagyszerű eredményekkel indítottunk, úgy vélem, tavaly jobb autóval kezdtük meg a szezont" – árulta el, majd azt is megosztotta, miért bízik mégis jobban a maranellói istálló idei konstrukciójában.

„A mostani autó azonban sokkal több potenciált rejt magában. Talán bizonyos helyszíneken nem is hoztunk ki mindent a gépből, amit még bőven tudunk fejleszteni" – fejtette ki a gondolatait az SF71-H-val kapcsolatban, és a 2017-es kiírást is felidézte.

„A tavalyi idény végén nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy felvehessük a harcot a Mercedesszel. Szerintem emiatt vesztettük el a pontok nagy részét. Nem tudom, hogyan fog alakulni a jelenlegi kiírás vége, ám amennyiben még lesz miért küzdenünk, akkor eléggé magabiztos leszek az ügyben, hogy jó évünk lesz. Az idő lesz ennek a megmondója. Én nem túlzottan aggódom a jövő miatt, versenyről versenyre haladok."

Az olasz alakulat egyébként egy új padlólemezzel készült a Brit Nagydíjra, amivel azonnal „válaszolni" kíván a Mercedes egy héttel korábban bevetett aerodinamikai csomagjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik