F1: Vettel a Red Bullhoz is mehetett volna – elhamarkodta a döntést?

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 14:49
null
Pérez maradhatott volna a helyén, míg Vettel a Red Bullhoz érkezhetett volna, ha tovább vár (Fotó: AFP)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko megosztotta, azt tanácsolta korábbi versenyzőjének, Sebastian Vettelnek, hogy hagyja ki a 2021-es Formula–1-es idényt, hogy 2022-ben lehetősége nyílhasson a „vörös bikákhoz” vagy akár a Mercedeshez szerződni.

 

Mint ismert, Sebastian Vettelt még a 2020-as idény júliusi kezdete előtt küldte el a Ferrari, s helyére a McLarentől távozó Carlos Sainz Jr.-t igazolta le. A német ezt követően hosszasan gondolkodott a jövőjéről, és mielőtt aláírt volna az idén Aston Martinná alakuló Racing Pointhoz, az is felvetődött benne, hogy egy évet kihagy. Ezt tanácsolta neki korábbi főnöke, Helmut Marko is, aki arra biztatta, hogy tegye magát elérhetővé a 2022-es idényre, hogy esélye nyílhasson visszatérni a „vörös bikákhoz”, vagy esetleg a Mercedeshez szerződni.

„Nyilvánvaló volt, hogy újabb nehéz év vár Sebastianra a Ferrarinál. De nem akartam, hogy elkapkodja a döntést, azt szerettem volna, ha elég időt hagy magának, hiszen egyértelmű volt számomra, hogy 2022-ben sok ajtó megnyílhat. Például biztos vagyok benne, hogy többek között a Mercedesnél is lesz egy szabad hely. Ezért azt tanácsoltam Sebastiannak, hogy hagyjon ki egy évet. Azt szerettem volna, hogy a megfelelő időben továbbra is elérhető legyen, hogy a lehető legjobb opciót választhassa. Mindezek felett nem akartam, hogy egy négyszeres világbajnok így intsem búcsút az F1-nek. Barátként és a Red Bull tanácsadójaként sem– kezdte az F1Insider.comnak adott nyilatkozatában, amelyben arra is kitért, hogy a német adott esetben a „vörös bikákhoz” is visszatérhetett volna.

„Amikor a Ferrari elküldte, nálunk nem volt hely 2021-re. Abban az időben biztosak voltunk abban, hogy Alexander Albon szépen fejlődik, így ő lesz Max Verstappen csapattársa a következő idényben is. Ezt elmondtam akkor Sebastiannak is. Sajnos tévedtünk, és amikor rajtunk volt a sor, hogy versenyzőt keressünk, Sebastian már nem volt elérhető, hiszen hosszú távon elkötelezte magát az Aston Martinnal. Ezek után Sergio Pérez volt a logikus választás számunkra” – osztotta meg Marko, majd elmondta, ennek ellenére teljesen megérti korábbi versenyzője döntését.

„Az Aston Martin vonzó lehetőség volt. Ikonikus név, és a szoros együttműködés a Mercedesszel jó perspektívát jelent. Teljesen megértem a döntését, még úgy is, hogy a helyében én vártam volna. Remélem, hogy újra formába lendül. Tisztában van vele, hogy az elmúlt két éve nem sikerült a legjobban. Bármilyen okból is. Azonban nem hiszem, hogy veszélyes lehetne ránk. Tavaly nagyon messze volt tőlünk a mostani csapata, még úgy is, hogy Pérez nagyon erős volt különösen az idény második felében. Még ha Sebastian újra csúcsformában lenne, akkor sem tudná kompenzálni az autó hiányosságait. Persze lehet, hogy tévedek”– tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik