F1: Verstappen a legjobb versenyző a mezőnyben?

Vágólapra másolva!
2019.07.01. 17:02
null
Verstappen F1-es pályafutása 6. diadalát aratta (Fotó: AFP)
Max Verstappen aratott győzelmet az F1-es Osztrák Nagydíjon, csapatfőnöke, Christian Horner nem is fukarkodott a dicséretekkel, a mezőny legjobb versenyzőjének nevezte a hollandot.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint büntetést érdemelt volna Max Verstappen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen szelte át elsőként a célvonalat Spielbergben, igaz, még hosszú órákig kérdéses volt, megtarthatja-e az első helyért járó serleget. A hollandot végül nem találták vétkesnek a sportfelügyelők, így nemcsak sorozatban másodszor nyert az Osztrák Nagydíjon, hanem megszakította a Mercedes győzelmi sorozatát is, miközben a Honda először ünnepelhetett a visszatérése óta.

„Micsoda versenyzés volt!– kezdte a „vörös bikák" csapatfőnöke, Christian Horner. –Egy Red Bull-lal nyerni Ausztriában, megszerezni a Honda első futamgyőzelmét 2006 után, méghozzá mindezt ilyen módon és stílusosan. Nos, ilyen egy tökéletes nap számunkra. Ez jogosan az eddigi legédesebb sikerünk" – mondta, majd arra is rámutatott, mennyit fejlődött Verstappen.

„Öröm volt látni, ahogy visszaküzdötte magát a mezőnyön a visszaesése után, ahogy kezelte a gumikat és a fékeket. A rádión is lehet hallani, milyen remekül kezeli a dolgokat, és nagyon jó a kapcsolata a mérnökeivel, nagyszerű látni, ahogy versenyez, és remek a részese lenni ennek. Csodálatos teljesítményt nyújtott" –dicsérte pilótáját, majd, amikor azt kérdezték tőle, úgy gondolja, hogy jelenleg a Formula–1 legjobb versenyzője ül-e a Red Bullban, nem habozott a válasszal.

32. OSZTRÁK NAGYDÍJ
JÚNIUS 28., PÉNTEK
1. szabadedzés:1. Hamilton 1:04.838
2. szabadedzés:1. Leclerc 1:05.086
JÚNIUS 29., SZOMBAT
3. szabadedzés:1. Leclerc 1:03.987
Időmérő:1. Leclerc 1:03.003
JÚNIUS 30., VASÁRNAP
Futam:1. Verstappen, 2. Leclerc, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 14., 15.1070. Brit Nagydíj
Július 28., 15.10
64. Német Nagydíj
Augusztus 4., 15.1034. Magyar Nagydíj

„Már egy ideje így gondolom– jelentette ki, majd a japán motorgyártóval aratott első győzelem mellett sem ment el szó nélkül. –Az erőforrás egyre jobb és jobb. A Honda fantasztikus munkát végez. Miután visszatértek a sportágba, nagyon kemény időszakon mentek keresztül a McLarennel. Aztán tavaly összeálltak a Toro Rossóval, és végre volt idejük összeszedni magukat, és megkezdeni a fejlődést. Mi pedig láttuk ezt a fejlődést és a potenciált is, ezért döntöttünk úgy, hogy Honda-erőforrásra váltunk"– magyarázta.

„Azóta pedig csak azt látjuk, milyen eltökéltek és elkötelezettek, ezért győzhettünk ma, és emiatt vehette át Tanabe Tojoharu (a Honda F1-es technikai igazgatója – a szerk.) a konstruktőrnek járó trófeát. A rengeteg beletett munka után remek volt látni, hogy a japánokat képviseli a dobogón" –tette hozzá Horner.

Verstappen a győzelmével a harmadik helyre lépett előre az egyéni vb-összetettben, míg a Red Bull 32 ponttal távozhatott Spielbergből, miközben a Ferrari 30, míg a Mercedes 25 pontot gyűjtött Ausztriában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik