F1: vegyesek Kubica érzései a tesztjét követően

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.08. 17:27
Ralibalesete óta először tesztelhetett kedden F1-es autót Robert Kubica. A királykategóriában korábban hetvenhat versenyen rajthoz álló pilóta egy 2012-es Lotus-Renault-t próbálhatott ki Valenciában, melyet követően beszélt a benyomásairól.

Robert Kubica több mint hat évvel ezelőtt az olaszországi Ronde di Andora elnevezésű raliversenyen szenvedett súlyos balesetet, mely során több helyen is eltört a jobb karja. A sérülés következtében derékba tört a lengyel pilóta Formula–1-es karrierje, de kevesebb mint két évvel később már újra versenyzett, azóta pedig számos ralifutamon indult.

Kubica a közelmúltban GP3-as, WEC-es, LMP1-es és Formula E-s autót is tesztelt, de Formula–1-es versenygép volánja mögé balesete óta most ülhetett először.

„Számomra ez egy fontos és érzelmekkel teli nap volt – nyilatkozta a tesztet követően. – Hosszú ideje távol vagyok már a paddocktól, és átmentem néhány nehéz időszakon. Továbbra is keményen dolgoztam, pedig néhány évvel ezelőtt azt gondoltam, hogy a visszatérésem egyszerűen lehetetlen."

Kubica összesen 115 kört teljesített a valenciai pályán egy 2012-es Lotus-Renault volánja mögött. Bár nagyon élvezte a lehetőséget, egy dolog elszomorította a 32 éves pilótát.

„Vegyesek az érzéseim. Büszke vagyok a teljesítményemre, de ez az egész rámutat arra, hogy mit veszítettem a balesetemmel. Nem tudom, mit hoz a jövő a számomra, de egy dologban biztos vagyok: több mint egy évig készültem erre a tesztre, és megfelelő volt a sebességem, valamint kiegyensúlyozottan teljesítettem nehéz körülmények között is" – mondta büszkén a lengyel.

„Nem könnyű visszatérni hat év után, de tudtam, hogy képes leszek olyan teljesítményre, ami kellő elégedettséggel tölt el. Nagyra értékelem ezt a lehetőséget. A Renault-val volt az első F1-es tesztem még 2005-ben, és nagyon hálás vagyok a mostani tesztlehetőségért is."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik