HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.05.15 10:42 Frissítve: 2017.05.15 10:43

F1: Végre nincs feszültség a Mercedesnél – Hamilton

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője ismét megragadta az alkalmat, hogy csapattársát, Valtteri Bottast méltassa, és elismerte, mennyit köszönhet a finnek azért, hogy végül meg tudta nyerni a hétvégi Spanyol Nagydíjat.

HIRDETÉS

 

Hamilton nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy köszönetet mondjon Bottasnak (Fotó: AFP)

Mióta Nico Rosberg visszavonult a Formula–1-ből, és Lewis Hamilton új csapattársa a Williamstől érkező Valtteri Bottas lett, a háromszoros világbajnok többször hangoztatta, hogy mennyire elégedett a Mercedesnél jelenleg uralkodó hangulattal, és nemigen tudna Bottasnál jobb csapattársat elképzelni.

A finn pilóta mellesleg többször segítette őt az elmúlt versenyeken, Bahreinben például csapatutasítás következtében elengedte a győzelemért harcoló Hamiltont, a hétvégi Spanyol Nagydíjon pedig feltartotta a ferraris Sebastian Vettelt, aminek meghatározó szerepe volt abban, hogy a futam végén brit csapattársa diadalmaskodhatott.

Hamilton emiatt igazi csapatjátékosnak nevezte Bottast, de azt is megjegyezte, hogy a Mercedes számára az is jó, hogy idén nem csak az ő versenyzőik harcolhatnak a világbajnoki címért.

„Nagyszerű, hogy csatázhatunk egy másik csapattal, egyszerűen élvezetesebb, mert így nincs feszültség a mi csapatunknál – ismerte el Hamilton. – Az előző versenyen, amikor Valtteri győzött, nem is lehettem volna boldogabb, és kicsit sem gondoltam azt, hogy a fene egye meg, miért ő nyert. Jó munkát végzett, de tudom, hogy ritka, ha csapattársak így vélekednek egymásról."

Sebastian Vettel is kifejtette a Spanyol Nagydíjat követően, hogy Hamilton sokat köszönhet Bottasnak, ugyanis a finn feltartotta az első kerékcseréjét nem sokkal előtte teljesítő németet, ami lehetőséget adott Hamiltonnak arra, hogy csökkentse hátrányát hozzá képest, és a Mercedes más gumistratégiát alkalmazzon nála. A brit pilóta azonban nem is tétlenkedett kitérni arra, mennyire hálás emiatt csapattársának.

„Annak ellenére, hogy Valtteri végül technikai hiba miatt kiesett, meghatározó szerepet játszott a versenyen, így egyértelműen kijelenthető, hogy csapatmunkának köszönhetően tudtuk megnyerni a futamot, de ez is volt az alapvető célunk" – fogalmazott a Spanyol GP győztese.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.24 13:50:53

F1 nemzetisport.hu

Van min dolgoznia a Ferrarinak és a Mercedesnek; egy csatornafedél miatt lendült a piros zászló.

2018.05.24 09:05:22

F1 nemzetisport.hu

A vb-éllovas Hamilton a 3. • Problémák Alonsónál és Magnussennél • Verstappent vizsgálják.

2018.05.13 12:43:47

F1 nemzetisport.hu

Csupán tizennégy versenyző látta meg a kockás zászlót, miközben csak öten zártak körön belül.

2018.05.12 14:33:36

F1 nemzetisport.hu

Lewis Hamilton körrekorddal szerezte meg az első rajthelyet Barcelonában.

2018.05.11 13:34:58

F1 nemzetisport.hu

Gyorsultak a Red Bullok, míg Grosjean ismét hibázott és majdnem nagyobb bajba került.

HIRDETÉS
HIRDETÉS