nemzetisport.hu 2017.05.15 10:42 Frissítve: 2017.05.15 10:43

F1: Végre nincs feszültség a Mercedesnél – Hamilton

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője ismét megragadta az alkalmat, hogy csapattársát, Valtteri Bottast méltassa, és elismerte, mennyit köszönhet a finnek azért, hogy végül meg tudta nyerni a hétvégi Spanyol Nagydíjat.

 

Hamilton nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy köszönetet mondjon Bottasnak (Fotó: AFP)

Mióta Nico Rosberg visszavonult a Formula–1-ből, és Lewis Hamilton új csapattársa a Williamstől érkező Valtteri Bottas lett, a háromszoros világbajnok többször hangoztatta, hogy mennyire elégedett a Mercedesnél jelenleg uralkodó hangulattal, és nemigen tudna Bottasnál jobb csapattársat elképzelni.

A finn pilóta mellesleg többször segítette őt az elmúlt versenyeken, Bahreinben például csapatutasítás következtében elengedte a győzelemért harcoló Hamiltont, a hétvégi Spanyol Nagydíjon pedig feltartotta a ferraris Sebastian Vettelt, aminek meghatározó szerepe volt abban, hogy a futam végén brit csapattársa diadalmaskodhatott.

Hamilton emiatt igazi csapatjátékosnak nevezte Bottast, de azt is megjegyezte, hogy a Mercedes számára az is jó, hogy idén nem csak az ő versenyzőik harcolhatnak a világbajnoki címért.

„Nagyszerű, hogy csatázhatunk egy másik csapattal, egyszerűen élvezetesebb, mert így nincs feszültség a mi csapatunknál – ismerte el Hamilton. – Az előző versenyen, amikor Valtteri győzött, nem is lehettem volna boldogabb, és kicsit sem gondoltam azt, hogy a fene egye meg, miért ő nyert. Jó munkát végzett, de tudom, hogy ritka, ha csapattársak így vélekednek egymásról."

Sebastian Vettel is kifejtette a Spanyol Nagydíjat követően, hogy Hamilton sokat köszönhet Bottasnak, ugyanis a finn feltartotta az első kerékcseréjét nem sokkal előtte teljesítő németet, ami lehetőséget adott Hamiltonnak arra, hogy csökkentse hátrányát hozzá képest, és a Mercedes más gumistratégiát alkalmazzon nála. A brit pilóta azonban nem is tétlenkedett kitérni arra, mennyire hálás emiatt csapattársának.

„Annak ellenére, hogy Valtteri végül technikai hiba miatt kiesett, meghatározó szerepet játszott a versenyen, így egyértelműen kijelenthető, hogy csapatmunkának köszönhetően tudtuk megnyerni a futamot, de ez is volt az alapvető célunk" – fogalmazott a Spanyol GP győztese.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.14 09:47:08

F1 SZŰCS ANDRÁS (Melbourne)

Majdnem 34 kilométernyi ideiglenes kerítést rakosgatnak le a hivatalos F1-es nyomvonal két oldalán.

2018.03.09 07:44:05

F1 nemzetisport.hu

Az utolsó barcelonai tesztnap végén feltámadt a McLaren és a Renault • Két hét múlva kezdődik az idény!

2018.03.09 11:47:25

F1 nemzetisport.hu

10 csapat 20 pilótája 21 helyszínen küzd meg a Formula–1 2018-as idényében.

2018.03.08 07:47:12

F1 nemzetisport.hu

A Haas-Ferrari és a Toro Rosso-Honda is „dobogós” a téli tesztelés utolsó előtti napján.

2018.03.06 08:14:50

F1 nemzetisport.hu

Négy csapat is 100 kör fölé jutott, viszont a Red Bullt is megtréfálta a technika.