F1: „Vannak Alonsók és vannak Rosbergek – ő egy Rosberg”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.25. 17:14
Ismét hangot adott véleményének Jacques Villeneuve, a korábbi F1-es pilóta. 1997 világbajnoka nagyra tartja Fernando Alonsót, amiért indul az Indy 500-on, a visszavonult címvédőről, Nico Rosbergről azonban kicsit sem nyilatkozott elismerően.

Villeneuve korábban már kifejtette véleményét Alonso döntéséről, és továbbra is úgy véli, hogy az lenne a normális, ha más versenyzők is hasonlóan gondolkodnának, mint a kétszeres spanyol világbajnok. Ez azonban egyelőre nem valósult meg. Villeneuve korábban már kifejtette véleményét Alonso döntéséről, és továbbra is úgy véli, hogy az lenne a normális, ha más versenyzők is hasonlóan gondolkodnának, mint a kétszeres spanyol világbajnok. Ez azonban egyelőre nem valósult meg.

„Alonso döntése megmutatja, hogy igazi versenyzőtípus és nagyon bátor. Tudjuk, hogy Fernando mekkora tehetség és világklasszis pilóta, de ez a tette által még nagyobbá vált – mondta elismerően a kanadai. – Hallottam, hogy mit nyilatkozott Nico Hülkenberg és Romain Grosjean. Hülkenberg szerint az Indy 500 túl veszélyes és kockázatos, ami miatt nem próbálná ki, és ezért állt rajthoz korábban inkább Le Mans-ban. Ezzel gyakorlatilag kifogást keresett.”

„Úgy gondolom, hogy két típusú versenyző van. Vannak Alonsók és vannak Rosbergek… és Hülkenberg egy Rosberg” – utalt Villeneuve arra, hogy 2016 világbajnoka rögtön a bajnokká válása után elhagyta az F1-et.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik