F1: váltás a Marussiánál, Chilton helyett amerikai a volánnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.21. 16:51
Újra lesz amerikai pilóta az F1-es mezőnyben, méghozzá már ezen a hétvégén, Belgiumban: Alexander Rossi a Marussiánál kap lehetőséget Max Chilton helyén. Az angol pilóta szerződését azért függesztették fel, mert az angol nem teljesített bizonyos, a szerződésében rögzített feltételeket.

Rossi a Caterham kötelékében kezdte a szezonttartalék pilótaként, a rivális nyári tulajdonosváltása után elköszöntek tőle. A Marussia lecsapott rá, és a Belga Nagydíjon lehetőséget is ad neki a versenyzésre.

„Nem szerepelt az előzetes terveink közt, hogy Alexander máris versenyez, de nem várt körülmények miatt bemutatkozhat Spában az F1-es mezőnyben – mondta John Booth csapatfőnök. – Természetesen reméljük, mihamarabb megoldódnak Max szerződésbeli problémái, és visszaállhatunk az eredeti felállásunkra, de sok sikert kívánunk Alexandernek erre a hétvégére."

A most 22 éves Rossi 2008-ban, 16 esztendősen a BMW-világsorozat bajnoka lett, és tesztelhetett a Saubernél. A GP3-ban, a Renault-világsorozat 3.5 literes kategóriájában és a GP2-ben is kipróbálta magát; a WSR-ben 2011-ben vb-3. lett, míg a GP2-ben egy futamot nyert meg tavaly.

A Caterhamnél a japán Kobajasi Kamui helyett a német Andre Lotterer versenyez a Belga Nagydíjon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik