F1: utolsó versenyén egyedi festést kap Alonso autója – képek

Vágólapra másolva!
2018.11.22. 10:42
null
Így néz majd ki Alonso „búcsúautója” (Fotó: McLaren.com)
A hétvégi Abu-dzabi Nagydíj után búcsút int Fernando Alonso a Formula–1-nek, utolsó versenye alkalmából pedig a McLaren különleges autófestéssel kedveskedik a kétszeres világbajnoknak.

 

Mint ismert, Fernando Alonso 17 év után elhagyja a Formula–1-et, és jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a hétvégi Abu-dzabi Nagydíj lesz az utolsó versenye a királykategóriában.

Ennek alkalmából csapata, a McLaren különleges festéssel látta el a 14-es számú négykerekűt, amelyről Alonso meg is osztott néhány képet a Twitter-oldalán. A dizájnra egyébként a Nemzetközi Automobil-szövetségnek (FIA) is rá kellett bólintani, ám ez már megtörtént.

 


 

„Nagyon örülünk és nagyon büszkék vagyunk, amiért ezzel a különleges és egyedi festéssel készülhetünk Fernando számára a hétvégén Abu-Dzabiban – mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója. – Azt szeretnénk, ha minden téren rendkívülinek érezné a mostani versenyt, és ez csak az egyik módja, hogy kifejezzük ezt. Szorosan dolgoztunk együtt Fernandóval, majd az FIA-val és a Formula–1-gyel is, hogy végrehajthassuk ezt a változtatást, amiben hatalmas támogatást kaptunk. Remélhetőleg ez plusszal szolgál Fernando rajongói számára, akik mindenképp érzelmes hétvége előtt állnak.”

A különleges autóhoz pedig különleges bukósisak is jár, Alonso ezzel is emlékezetessé szeretné tenni az utolsó F1-es versenyét.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik