F1: utolsó versenye előtt Alonso még odaszúrt a sorozatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.17. 12:21
null
Alonso már nem leli örömét az F1-ben (Fotó: AFP)
Fernando Alonso elárulta, miért döntött úgy, hogy a 2018-as szezon végén elhagyja a Formula–1-et, és máshol folytatja pályafutását. Az indok nem túl pozitív az autósport királykategóriájának tartott sorozat számára.

 

Fernando Alonso a nyári szünetben jelentette be, hogy a szezon végén búcsút int a Formula–1-nek. A kétszeres világbajnok számára nem sok babér termett az utóbbi években, de Alonso szerint van még egy oka annak, hogy inkább más sorozatban versenyezne a jövőben.

„Ami manapság zajlik, már nem az a Formula–1, ami miatt autóversenyző akartam lenni – vallotta be. – Azért hagyom el az F1-et, mert úgy érzem, hogy itt gyenge a show. Többet beszélünk arról, hogy mi történik a pályán kívül, vagy éppen a vitákról és a rádióüzenetekről. Le tudnám írni a következő verseny első tizenöt helyezettjét, és talán csak néhány hiba lenne benne.”

„Nehéz elfogadnom, hogy mennyire kiszámíthatóvá vált az egész. Úgy képzelem, hogy más sorozatokban nagyobb örömömet lelem” – vélekedik Alonso.

Ami a folytatást illeti, annyi biztos, hogy a spanyol jövőre rajthoz áll a hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) versenyein, valamint egy év kihagyás után visszatér az Indy 500-ra is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik