F1: újabb fordulat, mégsem változtatnak az időmérőn

Vágólapra másolva!
2016.03.24. 15:18
null
Bahreinben is olyan rémes lehet az időmérő harmadik szakasza, mint Melbourne-ben (Fotó: Reuters)
Nem tudtak megegyezni az F1 vezetői arról, hogy miképpen szervezzék át az Ausztrál Nagydíjon megbukó új időmérő edzést, így végül a Bahreini Nagydíjra változatlanul hagyták – közölte az autosport.com. Az információt később több szaklap megerősítette.

„Azt javasoltam a csapatoknak, hogy a Bahreini Nagydíjra még hagyják úgy az időmérőt, ahogy Ausztráliában volt, és majd a tapasztalatok alapján újra leülünk –idézi a brit szaklap Bernie Ecclestone-t, aki maga is azt mondta, hogy az ausztráliai időmérő sz.r volt. – Bahreinben kiderül, hogy jól döntöttünk, vagy rosszul. Utána így lehet hagyni, lehet módosítani, vagy el lehet törölni az egészet. Egyelőre senki sem tudja, mi a jó megoldás. Ausztráliában a csapatok sem tudták, mit csinálnak. Ha megértik a rendszert, ők is tehetnek érte, hogy jobban működjön.”

A csapatok Melbourne-ben az időmérő csődjét követően úgy döntöttek, visszatérnek a 2015-ig élő rendszerhez, de némi újragondolás után az is felvetődött, hogy csak a harmadik szakaszt változtatják vissza, mert a legdöbbenetesebb az volt, hogy az utolsó percekre semmi izgalom sem maradt, és Lewis Hamilton már percekkel az időmérő vége előtt a pole pozícióját ünnepelte.

Csütörtökön az FIA motorsport világtanácsa szavazott a Q3 megváltoztatásáról, de a javaslat nem kapta meg a szükséges (azaz egyhangú) támogatottságot.

Hosszú távon a harmadik szakasz visszaállítása lehet a megoldás, az Ausztráliában történtek alapján a csütörtöki döntés nem jó megoldás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik