HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.23 12:50 Frissítve: 2018.09.23 13:58

F1: Szomorú, hogy Kimi elmegy, és nem lesz itt – Vettel

Sebastian Vettel először beszélt hosszan arról, mit szól hozzá, hogy Kimi Räikkönen elhagyja a Ferrarit, és jövőre a monacói Charles Leclerc lesz a csapattársa.

HIRDETÉS
Sebastian Vettel nem örül Kimi Räikkönen távozásának (Fotó: AFP)

Vettel elmondta, kétségtelen, hogy Räikkönen a legjobb csapattársa, akivel valaha együtt dolgozott.

„A számok és az eredmények sokat elmondanak egy pilótáról, de a legfontosabbat nem. Ha csapattársként nézel valakit, fontos, hogy mennyire tisztelitek egymást, mekkora a mellébeszélés mértéke. Kimivel mindig őszinték voltunk, és egyből a lényegre tértünk, és ez már így is marad” – mondta Vettel.

A négyszeres világbajnok német számára nem feltétlenül lesz új helyzet, hogy egy nála fiatalabb versenyző lesz a csapattársa, de a Red Bullnál Daniel Ricciardo mellett eltöltött egy év nem volt zökkenőmentes. Vettel csak reménykedhet benne, hogy most másképp alakul, de azt a komfortérzetet, amelyet Räikkönen ad neki, biztosan elveszti.

„Ez hatalmas lehetőség Charles-nak, de szomorú vagyok, hogy Kimi elmegy, és nem lesz itt többé mellettem. Nagyon jól kijövünk egymással, annak ellenére, hogy teljesen különbözőek vagyunk” – mondta Vettel.

„Szerintem most semmi sem fog megváltozni a csapatnál. Egyelőre a következő versenyek érdekelnek, nem a 2019-es idény – folytatta a német. – Örülök, hogy Charles a Ferrari juniorprogramjából eljutott az első csapatig, ez azt mutatja, hogy van értelme. Hogy milyen lesz kettőnk között a kapcsolat, azon még nem gondolkoztam. Mivel mindenki más, más lesz a csapat dinamikája is. Jó gyerek, remélem, könnyen beilleszkedik, segíteni fogunk neki.”

Vettel elmondta, ha Leclerc gyors, az életkora nem számít.

„Kimi és Charles más generáció, de mindketten nagyon gyorsak. Ez is azt mutatja, hogy a kor nem fontos” – szögezte le Vettel.

A vb-pontverseny második helyén álló pilóta elmondta, a Szingapúri Nagydíj előtt tett bejelentés óta nem beszélt Leclerc-rel. „Azt hiszem, lesz még alkalmunk arra, hogy elkérjük egymás telefonszámát” – mosolygott Vettel.

Räikkönen jövőre a Saubernél versenyez, a svájci csapattal kétéves szerződést írt alá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.16 09:14:38

F1 ZSOLDOS BARNA

„Ennyin múlt, hogy Lewis – Frank legnagyobb bosszúságára – nem Williams-pilóta lett...”

2018.12.08 10:47:09

F1 ZSOLDOS BARNA

„Hamilton és Rosberg mindenben versengtek egymással, de ez sohasem fajult el.”

2018.12.03 08:39:55

F1 ZSOLDOS BARNA

„Jó estét, Lewis Hamilton vagyok. Megnyertem a brit bajnokságot, és egy napon az ön autóival szeretnék versenyezni.”

2018.11.25 12:10:17

F1 nemzetisport.hu

Hülkenberg nagy balesetet szenvedett • Räikkönen utolsó ferraris futama hamar véget ért • Alonso 11. hellyel búcsúzott a kategóriától.

2018.11.24 12:35:23

F1 nemzetisport.hu

A brit pilóta a negyedik rajtelsőségét szerezte meg Abu-Dzabiban • A Ferrarié a második sor.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS