F1: Szégyenbe hozta magát ezzel a tettével – Hamilton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.25. 18:53
Lewis Hamilton szerint Sebastian Vettel szégyenbe hozta magát azzal, ahogy oldalról nekiment a biztonsági autó mögött a vasárnapi Azeri Nagydíjon. A háromszoros világbajnok szerint Vettel nem mutatott jó példát az F1-es pilótákat bálványozó fiataloknak.

„Ezzel nagyonrossz példát mutatott, nemcsak az F1-ben, hanem az összes fiatalnak, aki miket figyel, és rólunk vesz példát. Most látniuk kellett, hogyan viselkedik egy négyszeres világbajnok – mondta Hamilton. – Csak azt remélem, hogy ez nem ragad át a többi kategóriára.”

Az angoltól megkérdezték, miért tette próbára hirtelen fékezéssel Vettelt a biztonsági autó mögött?

„Nem tettem próbára, a saját sebességemet tartottam. Minden egyes újraindulás előtt ezt teszem. A többinél is ugyanott lassítottam. Elaludt, és belém jött. Nekem ezzel semmi bajom” – folytatta a Mercedes pilótája.

„Az, hogy oldalról szándékosan nekem jön, és ezt szárazon megússza, és ezért negyedik lesz, maga a szégyen. Szégyenbe hozta magát ezzel a tettével.”

Hamiltonnak elmondták, Vettel szerint férfiként kellene versenyezni.

„Ha tényleg ezt akarja, találkozzunk az autón kívül, szemtől szemben. Veszélyesen vezetett, mindkettőnk testi épségét kockára tette, nagy sebességnél ez sokkal rosszabb lett volna. Képzeljék magukat az összes fiatal srác helyébe, aki ma az F1-es futamot nézte, és azt látta, hogy viselkedik egy négyszeres világbajnok! Ez mindent elmond.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik