F1: Szaúd-Arábia két futamnak is otthont adna

Vágólapra másolva!
2021.07.26. 21:01
null
Máris zajlanak a tárgyalások arról, hogy a jövő évben mikor rendezzék a Szaúdi Nagydíjat (Fotó: AFP)
Az MTI közölte, Szaúd-Arábia hajlandó lenne két Formula–1-es futamnak is otthont adni azért, hogy a koronavírus-járvány miatt törölt versenyeket pótolják – közölte a verseny promótere, Khalid bin Fejszál al-Szaúd herceg hétfőn.

 

A közel-keleti ország december 5-én, Dzsiddában éjszakai versennyel debütál a szezon utolsó előtti állomásán. Az azt megelőző futamot Ausztráliában rendezték volna, azt azonban töröltek.

A herceg a jegyértékesítés megindulását bejelentő online sajtótájékoztatón ennek kapcsán arról is beszélt, hogy a Formula–1 vezetői még nem kérték fel az országot egy második futam rendezésére, ugyanakkor – a dzsiddai pályára utalva – megjegyezte, minden ütemterv szerint zajlik az előkészítéssel, az építkezéssel kapcsolatban.

Khalid bin Fejszál al-Szaúd jelezte, a decemberi futamuk előtt le tudnának bonyolítani egy másik nagydíjat is. Hozzáfűzte, máris megkezdték a tárgyalásokat a Formula–1 illetékeseivel arról, hogy a jövő évben mikor rendezzék meg a Szaúdi Nagydíjat.

A mostani idény ezen a hétvégén a mogyoródi Hungaroringen folytatódik. A versenynaptárból az ausztrál mellett a kanadai és a szingapúri futamot kellett törölni a világjárvány miatt, a Kínai Nagydíjat pedig elhalasztották, de még mindig nem találtak neki új időpontot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik