F1: Schumacher volt a legkeményebb ellenfelem – Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.04. 13:20
null
Kilenc világbajnoki cím szerepel a képen (Fotó: AFP)
Egykori versenytárstól kapott elismerést Michael Schumacher. A korábbi pilótáról a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso nyilatkozott az Auto, Motor und Sport című német magazinnak. A spanyol sportember elmondta: a 48. életévét kedden betöltő német volt a legjobb, aki ellen valaha versenyzett.

A 35 esztendős Fernando Alonso vitathatatlanul az autóversenyzés egyik nagy alakja. A McLaren-Honda spanyol pilótája hosszú F1-es pályafutása alatt számtalan jobbnál jobb versenyzővel mérhette össze erejét az aszfaltcsíkon, most azonban megnevezte azt a kollégáját, akit maga is mindenki másnál többre tart: ez a pilóta nem más, mint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.

„Michael rendkívüli volt. Minden kétséget kizáróan ő volt a legtehetségesebb, aki ellen versenyeztem. Mindenki tiszteli őt, legenda – kezdte mondandóját a spanyol.

„Az én generációmnak mindig ő lesz az az ember, aki dominált a Formula–1-ben. Kiváltság volt számomra, hogy ellene küzdhettem a világbajnoki címért.”

Amikor a hétszeres világbajnok képességei kerültek szóba, Alonsót leginkább az nyűgözte le, hogy kollégája képes volt a legrosszabb szituációkból is a legtöbbet kihozni.

„Kemény volt, és soha nem adta fel. Akármilyen helyzetbe került, kihozta belőle a legjobbat. Emlékszem, amikor 2006-ban a világbajnoki címért küzdöttünk, milyen erős volt. Amikor a Bridgestone abroncsai voltak előnyösebb helyzetben, verhetetlen volt. Amikor azonban a Michelinnek kedvezett a pálya, még mindig számolni kellett vele. Ha tökéletes hétvégéd volt, és abban reménykedtél, hogy megfoszthatod őt néhány ponttól, akkor is harmadikként vagy negyedikként ért célba. Csak ő volt képes erre, senki más.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik