F1: Schumacher érzékeli, hogy szerető emberek körében van

Vágólapra másolva!
2018.11.29. 10:09
null
Hat éve intett búcsút az F1-nek (Fotó: AFP)
Egy hónap múlva lesz az ötödik évfordulója, hogy Michael Schumacher, a Formula–1 egyetlen hétszeres világbajnoka súlyos agykárosodással járó síbalesetet szenvedett a francia Alpokban. A balesetet követően családja szinte teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől, alig-alig lehet bármit tudni a legendás autóversenyző állapotáról. Georg Gänswein, németországi érsek, Ferenc pápa személyi titkára törte meg a csendet, amikor elárulta, mit tapasztalt, amikor két évvel ezelőtt meglátogatta Schumachert.

A közvélemény csak a rendkívül ritka, rövid információmorzsákból tájékozódhat a hétszeres bajnok állapotáról – ehhez képest egészen meglepő volt az egy hete nyilvánosságra hozott, eddig nem látott interjú a pilótával, amely a baleset előtt két hónappal készült.

A csöndet most Georg Gänswein törte meg: a német érsek – aki XVI. Benedek pápa magántitkára és Ferenc pápa személyi titkára is – beszélt arról, hogy két évvel ezelőtt látogatta meg Schumachert.

„Szemben ültem Michaellel, megfogtam mindkét kezét és ránéztem. Az arca, a tekintete mindannyiunk által jól ismert arc, csak egy kicsit teltebb a megszokottnál. Érzékeli a körülötte lévőket, tisztában van vele, hogy szerető emberek veszik körül, akik gondoskodnak róla és – Istennek hála – megóvják őt a nyilvánosság terhes kíváncsiságától” – idézte a német Bunte bulvárlap az egyházi főméltóságot a 2016 nyarán történt találkozással kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik