F1: Schumacher bajba kerülhet tiltott DRS-használat miatt

Vágólapra másolva!
2012.06.24. 16:50
Címkék
Michael Schumacher az Európai Nagydíjon a 3. helyen ért célba, amivel Jack Brabham 1970-es Francia GP-n elért 3. helyezése óta a legidősebb Formula–1-es dobogós lett. A német a hajrában azt sem tudta, hányadik helyen állt, de lehet, hogy nem tart sokáig az öröme, Mark Webber ugyanis szabálytalanságot látott nála.

„Nem hittem volna, hogy sikerül feljönni a dobogóra, el sem hittem a srácoknak a leintéskor, amikor a rádión a fülemre mondták, hogy harmadik lettem. Az utolsó körök annyira kaotikussá váltak, hogy azt sem tudtam igazán, hol állok" – mondta Schumacher, akinek izgulnia kell még a helyezése megtartásáért.

A 4. helyen célba érő Mark Webber ugyanis panaszt tett ellene, mert mögötte haladva látta, ahogyan a sárga zászlós figyelmeztetés ellenére használta a DRS-ét, ami szigorúan tilos, és amiért Sebastian Vettel a barcelonai viadalon boxutcai áthajtásos büntetést kapott. Ha az Európai Nagydíj sportfelügyelői videofelvételek alapján bizonyítják Webber vádját, Schumi elveszítheti a helyezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik