F1: Sainz maradna renault-s, bár Hülkenberg simán veri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.19. 17:02
null
Hülkenberg (27) egyelőre Sainz előtt (Fotó: AFP)
A tavalyi Formula–1-es Szingapúri Nagydíj hétvégéje során derült ki, hogy a Toro Rosso 2018 januárjától kölcsönadja a Renault-nak Carlos Sainzot, ám végül a spanyol már három futammal később, az Amerikai GP-n elfoglalta Jolyon Palmer helyét a francia csapatnál. Az idény első három versenye után nagyon úgy fest, hogy a spanyol jól érzi magát a Renault-nál és már nem annyira tudja elképzelni magát a Red Bull birodalmán belül.

Carlos Sainz eddig hét futamon szerepelt a francia istálló színeiben a Formula–1-ben, két kiesés mellett ötször látta meg a kockás zászlót és háromszor pontszerző helyen végzett, a legjobb eredménye egy hetedik hely volt, a bemutatkozó nagydíján.

A Red Bull érdekeltségébe tartozó Toro Rossótól érkező 23 éves pilótának az eddigi hét viadal is elegendőnek bizonyult, hogy kijelentse: nem nagyon akaródzik neki a visszatérés az energiaitalosok kötelékébe az év végén.

„El tudom magam képzelni a Renault-nál a jövőben is, miután az egyéves kölcsön letelt, és azt hiszem, készen is állok rá, várom, hogy eljöjjön a pillanat. Imádok a csapatnál lenni, amely folyamatosan fejlődik, halad előrefelé, úgyhogy nagyon élvezem az egészet, ahogy a mérnökeink és a szerelőink is érzik az istállót körbevevő vibrálást. Azt ugyanakkor tudom, hogy a mérnökeinkkel még további kőkemény munkára van szükség, hogy teljes bizalommal viseltessünk az autó iránt” – fogalmazott Sainz, akinek a legkevésbé sincs könnyű dolga, hiszen Nico Hülkenberg személyében negyedik esztendeje tartó F1-es karrierje eddigi legrutinosabb csapattársát kapta maga mellé, aki ráadásul 2014 óta nem kezdett szezont ilyen hatékonyan.

Nem csoda, hogy a 30 éves német is elégedett a teljesítményével, és azt is tudja, hogy mi állhat a jó eredmények hátterében.

„Elégedett és boldog vagyok, úgy érzem, ezek az autók a tavalyinál több leszorítóerővel rendelkeznek, és ez jobban fekszik nekem. Talán ezért is érzem azt, hogy az eddigi pályafutásom során most megy a legjobban a vezetés, de nem szeretnék elkiabálni semmit. A csapatnak folyamatos és gyors fejlődésre van szüksége az előrelépés érdekében” – mondta Hülkenberg.

Teljes mértékben érthető egyébként a német pilóta elégedettsége az első három futam után, főleg annak tükrében, hogy a Renault meglévő 25 pontjából 22-t, azaz 88 százalékot ő gyűjtött. Ilyen mértékű dominancia egyetlen más alakulatnál sincs – természetesen csak azokat figyelembe véve, ahol mindkét pilóta szerzett már pontot.

A Mercedesnél a legszorosabb a házon belüli verseny, Lewis Hamilton a pontok 53 százalékát jegyzi, a Ferrarinál Sebastian Vettel a jobb 64 százalékkal, a Red Bullnál Daniel Ricciardo 67 százalékot könyvelt el, a McLarennél pedig Fernando Alonso a felelős a pontok szállításáért, hiszen az istálló pontjainak 78 százalékát ő söpörte be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik