F1: Russell elárulta, lehet-e a Red Bull versenyzője 2022-ben

Vágólapra másolva!
2021.07.29. 14:02
Semmi esélyt sem lát George Russell arra, hogy a következő idénytől a Red Bull csapatát erősítse. A Williams versenyzője kijelentette: lojális a Mercedeshez, és megérti, amiért időbe telik meghozni a döntést a jövőjével kapcsolatban.
George Russell (elől) szeretne lojális maradni a Mercedeshez (Fotó: AFP)
A FOTÓRA KATTINTVA: KÉPGALÉRIA AZ F1-ES PILÓTÁK ÉRKEZÉSÉRŐL
George Russell (elől) szeretne lojális maradni a Mercedeshez (Fotó: AFP) A FOTÓRA KATTINTVA: KÉPGALÉRIA AZ F1-ES PILÓTÁK ÉRKEZÉSÉRŐL

 

Bár még messze van a 2021-es idény vége, az egyik olyan kérdés, ami a legtöbbeket foglalkoztatja, a Mercedes jövő évi pilótafelállásával kapcsolatos. Lewis Hamiltonnal nemrégiben hosszabbítottak szerződést, ám kérdéses, hogy Valtteri Bottas marad-e a hétszeres világbajnok csapattársa, vagy George Russell megkapja végre a lehetőséget a Mercedesnél.

36. MAGYAR NAGYDÍJ
JÚLIUS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.3012.30
2. szabadedzés: 15.00–16.00
JÚLIUS 31., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 1., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 306.63 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 29., 15.00Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Szeptember 5., 15.00
Holland Nagydíj, Zandvoort
Szeptember 12., 15.00
Olasz Nagydíj, Monza

Az is felmerült, hogy ha a fiatal brit versenyzőnek újabb szezont vagy akár szezonokat kellene a Williamsnél töltenie, megelégelné a várakozást, és az egyik rivális istálló lecsaphat rá. Főként a Red Bull neve merült fel, de Russell leszögezte: nem ő lesz Max Verstappen csapattársa a következő idényben.

„Kizárt, hogy 2022-ben a Red Bullnál versenyezzek – jelentette ki a Williams-pilóta a német RTL-nek.A Mercedes versenyzője vagyok, mellettem álltak a pályafutásom egésze alatt. Már fiatal versenyzőként rengeteg lehetőséget kaptam a Mercedestől. Persze jó, hogy pozitív visszajelzést kapok másoktól, és arról hallok, hogy más csapatok is érdeklődnek utánam, de lojális vagyok a Mercedeshez.”

Russell arra is kitért, hogy mikor születhet leghamarabb bejelentés a jövőjével kapcsolatban. Úgy véli, hogy jelenleg nem azt a legfontosabb eldöntenie a Mercedes vezetőségének, hogy hol versenyezhet 2022- ben.

„Leghamarabb a spái versenyhétvégén derülhet ki – vélekedik Russell. – Az ilyen döntések időbe telnek, és megfelelő alkalommal kell meghozni, ami még nem jött el. Ebben a szezonban feszített a tempó mindenki, így a csapatok és a versenyzők számára is. A velem kapcsolatos döntés egyszerűen nem élvez prioritást. Még a szezon felénél sem járunk, de máris a következőről beszélünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik