F1: Ross Brawn Schumachert és annak nejét méltatta

Vágólapra másolva!
2016.12.29. 16:41
A Michael Schumacherrel a Benettonnál, a Ferrarinál és a Mercedesnél is együtt dolgozó Ross Brawn szerint a három évvel ezelőtt síbalesetet szenvedő hétszeres világbajnok hatása máig érezhető korábbi csapatain.

„Michael rengeteget tett azért, hogy a Mercedes ilyen szintre emelkedjen. Ugyanúgy megalapozta a sikerkorszakot, ahogy egykor a Ferrarinál – mondta Ross Brawn a CNN-nek. – Ha valaki veled dolgozik, és ennyire nyilvánvaló úton tör a siker felé, magával ragad.”Ross Brawn a CNN-nek. – Ha valaki veled dolgozik, és ennyire nyilvánvaló úton tör a siker felé, magával ragad.”

„Mellette senki sem lazíthatott, annyira koncentrált volt, hogy ezzel mindenki mást magával ragadt. A jelenléte önmagában jó hatással volt a csapatra, amely nem görcsölt ettől, hanem éppen ellenkezőleg, feltüzelte. Az autóért felelős szakemberekkel tartott értekezleteken olyan jól el tudta mondani, mire van szükség, hogy ezzel letette a sikerek alapjait” – magyarázta Brawn, aki a korábbi versenyző családját is méltatta azért, ahogy az elmúlt három évet viselte.

„Michael balesete nemcsak Michaelre volt hatással, hanem a családjára is. Ehhez képest nagyon nagy erővel viselték a történteket, Mick a versenypályán, Gina-Maria a lovassportokban folytatta karrierjét töretlenül. Ez mutatja, milyen erős a család és Corinna, aki összefogja az egészet” – méltatta Schumacher feleségét Brawn.

A franciaországi síbalesete során súlyos fejsérüléseket szenvedő hétszeres világbajnok állapotáról nem sok derült ki az elmúlt három évben, a család ügynöke, Sabine Kehm szinte folyamatosan viaskodik a titkokra vadászó sajtóval.

„Michael egészségi állapota nem tartozik a nyilvánosságra, ezért a továbbiakban sem beszélünk róla. Jelenleg nem látok más alternatívát, mert minden egyes mondat újabb kérdésekhez vezet, és minden egyes kimondott szó mögött új információt keresnek. Sosem lenne nyugalmunk. Michael ráadásul korábban is óvta a magánéletét a nyilvánosság elől, amit mindenki el is fogadott” – fogalmazott Kehm.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik