F1: Rosberg fontolóra vette a visszatérést, de örül, hogy letett róla

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 15:16
null
Keke és Nico Rosberg rendhagyó bemutatót tartott Monaco utcáin (Fotó: AFP)
Miután édesapjával parádézott Monaco utcáin, Nico Rosberg ismét megkapta a kérdést, hogy mennyire hiányzik neki mindaz, amiről a 2016-os szezon végén hirtelen lemondott. Rosberg leszögezte: valószínűleg tényleg nem látjuk többször a száguldó cirkusz mezőnyében.

 

Nem mindennapi bemutatóra került sor csütörtökön Monacóban, az első szabadedzést követően. A 2016-os világbajnok Nico Rosberg, valamint édesapja, 1982 aranyérmese, Keke Rosberg tett meg néhány kört a hercegség utcáin azokkal az autókkal, amikkel anno elhódították a világbajnoki címet.

Az ifjabbik Rosberg visszavonulása a 2016-os szezon végén igencsak hirtelen történt, a német pilóta ezért sokszor megkapta azóta a kérdést: nem bánta-e meg, hogy hátat fordított a versenyzésnek? A felvetés a visszatérésről ezúttal sem maradhatott el, ám Rosberg leszögezte: ha meg is fordult a fejében, hogy hiányzik a versenyzés, hamar túllépett a visszatérés ötletén.

„Igen, fontolóra vettem a dolgot, nagyjából öt másodpercig – mesélte a háromszoros Monacói Nagydíj-győztes. – Amikor beültem az autóba, olyan volt, mintha hazatértem volna, de utána el is tűnt ez az érzés. Nagyon boldog vagyok jelenleg.”

Rosberg megelégszik azzal, ha a pályán kívülről követheti az eseményeket. A jelenlegi küzdelmeket a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull között nagyon élvezi.

„Lenyűgöző három csapat versengését nézni. Senki sem tudja, ki nyer vasárnap, és ez a tökéletes forgatókönyv – mondta Rosberg, majd elárulta, melyik istállót tartja eddig a legerősebbnek. – Nem gondoltam volna, hogy a Ferrari ennyire jó lesz az idén, most az övé a legjobb autó.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik