F1: Rosberg egyszerre győzte le Alit, Woodsot és Boltot – lapszemle

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.02. 19:31
null
A már háromszoros világbajnok Hamiltont nem viselte meg a „vereség, együtt mókázott a csapattal (Fotók: Action Images)
Nico Rosberg elégtételéről és a Ferrari szenvedéséről ír a világsajtó az F1-es Mexikói Nagydíj másnapján. A spanyol Marca kiemeli, hogy „a Mercedes nem engedte, hogy Lewis Hamilton maga válasszon taktikát, így megvédte Nicót." Hamilton a versenyen valóban ellenezte a második kerékcserét Rosberg kiállása után, de a csapat ráparancsolt. Pedig az ő közepesen kemény gumis etapja 43 körös lett volna, miközben Sergio Pérez 53 kört tett meg ezen a keveréken – a mexikóin kívül Valtteri Bottas, Felippe Massa és Nico Hülkenberg is legalább 43 kört teljesített a keményebb gumikon.

 

NÉMETORSZÁG
Bild:
MexiKO Vettel számára. Előbb a gumijával akadtak problémái, majd kicsúszott. Rosberg igencsak elhúzott tőle a „német bajnokságban".
Süddeutsche Zeitung: Huszonhárom év szünet után minden érintett egyetértett abban, hogy az újkori F1 legjobb közönsége található Mexikóban. Niki Lauda közölte, ilyen versenyt még sosem látott, hiszen a futball mindent visz Mexikóban, de az F1 ezúttal még ezt is lepipálta.

SPANYOLORSZÁG
Sport:
Rosberg ezúttal nem hagyta, hogy Hamilton kiénekelje a sajtot a szájából. Nico nagy győzelmet aratott Mexikóban, és kicsit enyhített Hamilton már-már bántó egyeduralmán.
As: Nico tökéletes versenye – ha nincs rajta nyomás, akkor a német szárnyal. Vettel feladta a futamot, így Rosbergtől már aligha lehet elvenni a második helyet.
Mundo Deportivo: Rosberg ezúttal nem hibázott, és Hamilton minden igyekezete ellenére kontrollálta a versenyt. A német pilóta nem ijedt meg, és bírta a nyomást – noha a vb-cím már eldőlt. Nico és Lewis az idén tíz kettős győzelmet szállított a Mercedesnek, a német istálló brutális fölényben van.
Marca: Rosberg kárpótlása. A Mercedes nem engedte, hogy Hamilton maga válasszon taktikát, így megvédte Nicót, aki szinte biztosan második lesz a végelszámolásnál.
El Mundo: Ennek a diadalnak vigaszdíj-íze volt. A Mercedes megajándékozta Rosberget, a Ferrari betlizett.

Rosberg elégtételt vett
Rosberg elégtételt vett

NAGY-BRITANNIA
Daily Mirror:
Hamilton Austinban bezárta Rosberget, aki a Mexikóban aratott győzelmével újra érzi a szabadság ízét.
Guardian: Rosberg Mexikóban egy napon győzte le Muhammad Alit, Tiger Woodsot és Usain Boltot. A sajtó a verseny előtt hozzájuk hasonlította Hamiltont – kicsit korai volt. Vettel a falban végezte.
Telegraph: Rosberg végre nyert, de Hamilton végig ott volt az árnyékában, szemmel tartotta.
Daily Mail: Csodás napon találta meg ismét a boldogságot Rosberg. Még mindig képes nyerni, le tudja győzni Hamiltont.
Autosport.com: Rosberg megmutatta, hogy le tudja győzni Hamiltont. Már csak az a kérdés, miért nem sikerül akkor, amikor fontos lenne?

OLASZORSZÁG
Corriere della Sera:
Nagy slamasztikában a Ferrari, Rosberg ellopta a műsort. Vettel elvesztette a második helyet az összetettben.
Corriere dello Sport: Felejthető nap a Ferrari számára: előbb Räikkönen ütközött Bottasszal, és fel kellett adnia a versenyt, majd Vettel futama végződött a gumifalban.
La Stampa: Hibák, ütközések és defektek. A Ferrari fekete napja, Rosberg legyőzte Hamiltont.
La Repubblica: Ennél rosszabb versenye nem is lehetett volna a Ferrarinak. Vettelnek még bocsánatot is kellett kérnie a csapattól. A Scuderia nem élvezhette a szezon leghangulatosabb versenyét, meghúzódott az árnyékban.

SVÁJC
Tages-Anzeiger:
Rosberg kis revánsa. Hamilton ezúttal csak félgőzzel támadott az első kanyarban, csapattársának pedig végül nem esett nehezére megtartani az előnyét.
Neue Zürcher Zeitung: Rosberg vitatott körülmények között nyerte meg 12. nagydíját. A győztes elégtételt érezhetett, a világbajnok Hamilton szerint viszont a csapat elvette tőle a siker esélyét. A Mercedesen belül dúló viszályban új fejezet kezdődött.

FRANCIAORSZÁG
L'Equipe:
Egy héttel azután, hogy Hamilton jóvoltából megismerhette az élet farkastörvényeit, az Austinban megalázott német ismét emelt fővel járhat. Pole pozíció szombaton, tökéletes verseny tegnap. Rosberg négy ínséges hónap után szerezte meg 12. futamgyőzelmét.

AUSZTRIA
Österreich:
Rosberg visszavágott Hamiltonnak. A német megmutatta, hogy képes még nyerni, Vettel elszállt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik