F1: ritka az ilyen elismerés Hamiltontól – pilóta kapta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.28. 16:24
Lewis Hamilton kifejezetten örül annak, hogy újra F1-es autóban láthatja korábbi ellenfelét, Robert Kubicát, akit konkrétan az egyik leggyorsabb pilótának nevezett, aki ellen valaha is volt szerencséje versenyezni.

Miután kétszer tesztelhetett 2012-es autóval Robert Kubica, a Magyar Nagydíjat követő kétnapos teszt egyik napján pályára viheti a Renault 2017-es gépét is. Ez lesz az első alkalom azt követően, hogy 2011-ben ralibalesetet szenvedett, és kénytelen volt elhagyni a Formula–1-et. A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton már várja, hogy újra F1-es autóban lássa korábbi pilótatársát, akinek szerinte mindenképp a királykategóriában lenne a helye.

„Nagyon boldog vagyok, amiért tesztlehetőséget kapott – mondta Hamilton a Hungaroringen. – Rajta tartom majd a szemem, hogy lássam, hogyan teljesít. Szerintem nagyszerű lenne, ha fizikailag képes lenne a visszatérésre. Megvan a nyers, veleszületett tehetsége, nagy kár, hogy nem lehet itt velünk ebben a sorozatban.”

„Robert az egyik leggyorsabb pilóta, aki ellen valaha is versenyeztem. Ha a mai napig az F1-ben vezetne, a világbajnoki címért harcolhatna, vagy talán már nyert is volna egyet. Nem sok ilyen nagyszerű versenyző kerül be az F1-be. Vannak, akik jobbak a többieknél, de attól még nem kiemelkedőek, és vannak olyan különleges tehetségek, mint ő.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik