F1: Räikkönen reagált a csapatsorrend vádjára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.09. 13:57
Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője visszaszólt Lewis Hamiltonnak, aki szerint az olasz istállónál Sebastian Vettel lett az első számú pilóta, valamint azt is elmondta, hogy már sejti, miként alakul a jövője. 

Kimi Räikkönennek jó esélye volt megnyerni a Monacói Nagydíjat, a győzelem azonban végül csapattársáé, Sebastian Vettelé lett, aki a kerékcseréket követően került a finn elé. Természetesen sokakban felvetődött, hogy a Ferrarinál szándékosan alakították így pilótáik stratégiáját, hogy ezzel kedvezzenek Vettelnek, aki harcban van a világbajnoki címért Lewis Hamilton ellen.

A versenyt követően maga a Mercedes versenyzője is azt nyilatkozta, hogy a Ferrarinál egyértelműen csapatsorrendet állítottak fel, és Räikkönen lett az istálló második számú pilótája.Erről közel két héttel az esetet követően a finn világbajnok is elmondta a véleményét.

„Nincs semmilyen megállapodásunk ezzel kapcsolatban – szögezte le Räikkönen. – De ha elérkezünk a szezon azon szakaszához, amikor az egyik versenyzőnknek van esélye a világbajnoki címre, míg a másiknak már nincs, normális csapatutasítást alkalmazni. Ez azonban minden istállónál így volt, ahol valaha is szerepeltem, és nincs is ezzel problémám."

„Nem tudom, Lewisnak mennyire van fogalma arról, mi zajlik más alakulatoknál, de engem nem is érdekel, hogy mit gondol. A Ferrarinál tudjuk, hogy mit csinálunk, és néha megesnek a monacóihoz hasonló esetek. Mint mindig, Sebastiannal most is hagynak minket versenyezni. Tisztában vagyunk a csapaton belüli szabályokkal és azzal, hogy mit várnak el tőlünk, ez ilyen egyszerű. Mindig megpróbáljuk legyőzni a másikat, ám csak egyikünk lehet előrébb, és ez alkalommal így alakultak a dolgok."

Räikkönen tavaly hosszabbított szerződést a Ferrarival, de csak plusz egy évről sikerült megállapodniuk, így a szerződése az idei szezon végén lejár, és elmondása szerint már tudja is, hogyan alakul majd a jövője.

„Már átgondoltam a terveimet a jövőmmel kapcsolatban, ezt azonban egyelőre nem vagyok köteles senkivel megosztani – mondta a finn. – Nem tartozik az újságírókra, bár valamit úgyis fognak írni ezzel kapcsolatban. Nem rendelkezem megállapodással a következő szezonra, és minden évben akadnak pletykák a hosszabbítással kapcsolatban, ám az, ami Monacóban történt, nem lesz hatással a szerződésemre."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik