F1: Räikkönen hiába akart kimenni, a csapat a boxban tartotta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 16:01
Kimi Räikkönen többször is rákérdezett a Ferrari vezetőinél, jó döntés-e a boxban maradnia a Magyar Nagydíj időmérője első szakaszának hajrájában, mert érezte, hogy a keményebb gumikon futott köre nem elég jó a továbbjutáshoz. Igaza lett.

„Úgy terveztük, hogy kimegyek a pályára, de végül úgy döntött a csapat, hogy felesleges. Többször is rákérdeztem, száz százalékig biztosak-e benne. A végeredményt mindenki látja. A keményebb gumikon pénteken és szombat délelőtt is szenvedtem kicsit, a lágyakon volt igazán jó az autó” – mondta Räikkönen.Räikkönen.

Fernando Alonso az ötödik rajtkockát szerezte meg, s bár megértette a csapat első szakaszbeli stratégiai döntését, sajnálta csapattársát.

„Szerencsétlen szituáció volt ez, amibe Kimi került. Láttuk, hogy Hamilton és Maldonado is leállt, és biztosra vettük, hogy a két Marussia és a két Caterham nem tud annyit javulni. Aztán a pálya hirtelen sokat változott, és Bianchi előreugrott. Nagy pech – fogalmazott Alonso. – Az ötödik rajthely nagyszerű, a tiszta oldalról indulok, ha esik, ha nem, jó esélyem van egy jó eredményre. Két Red Bull és egy Williams előttem van, a másik Williams mögöttem, de ezen a pályán versenyképes lehet a kocsi, és újabb jó csatát vívhatunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik