F1: Räikkönen balesete miatt figyelmeztették a pilótákat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.24. 14:36
Bár a Brit Nagydíjon Kimi Räikkönen megúszta büntetés nélkül, hogy nagy sebességgel tért vissza a pályára az első körben, Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója azt mondta, a jövőben hasonló esetekben büntethetnek.

A visszatérése során egy buckának ütközve a levegőbe emelkedő, majd a szalagkorlátnak csapódó Räikkönent azért nem büntették meg Silverstone-ban, mert lassított a füves részen. Ám Charlie Whiting szerint a baleset a bizonyíték rá, hogy ez nem elég.

„Nem változott a veszélyes manőverekre vonatkozó szankcionálásunk, a szabályokban le van írva, hogy aki elhagyja a pályát, csak úgy térhet vissza, hogy meg van győződve róla, biztonságosan teszi, és nem szerez előnyt a manőverrel – szögezte le Charlie Whiting. – Szerintem Kimi nem volt elég körültekintő, jobban kellett volna vigyáznia. Az összes pilótát figyelmeztettük, hogy veszéllyel járhat, ha a füvön keresztül nagy sebességgel jönnek vissza a pályára, az aszfalt mellett ugyanis nem feltétlenül futballpálya minőségű gyep terül el."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik