F1: Ricciardo szerint nem ér büntetést Bottas mozdulata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.06. 21:33
null
Amúgy is jóban vannak… (Fotó: AFP)
A Bahreini Nagydíj második szabadedzésének egyik legemlékezetesebb pillanata volt, amikor a négyes kanyarban Daniel Ricciardo Red Bullja és Valtteri Bottas Mercedese kis híján összeütközött, mert a finn nem vette észre a gyors körön lévő és őt kívülről előzni próbáló ausztrált, és ráeresztette az autóját a kigyorsítás elején.

A két autó nem ütközött össze, miután Ricciardo ki tudta kerülni figyelmetlen kollégáját, és ugyan a pillanat hevében a csapatrádión káromkodott egy ízeset, a tréning után már higgadtan – és sportszerűen – nyilatkozott az esetről.

14. BAHREINI NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:31.060
2. szabadedzés: 1. Räikkönen 1:29.817
SZOMBAT
14.00–15.00: 3. szabadedzés
17.00–18.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
17.10: a verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 15., 08.10: Kínai Nagydíj
Április 29., 14.10: Azeri Nagydíj
Május 13., 15.10: Spanyol Nagydíj

„Nem szeretném, ha Valtteri büntetést kapna. Nem volt valami jópofa mozdulat, de nem is szeretném, ha az ilyenekért elkezdenék szórni a büntetéseket. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy mondjuk nem is a saját hibájából eresztette rám az autót. Lehet, hogy nem szóltak rá a fülére, hogy jövök. Az persze bosszant, hogy így az alacsony üzemanyagszintű körömet elrontottam, de igyekszem ezen nem annyira felhúzni magam” – mondta Ricciardo a második edzést követően, de még visszatért az első gyakorlásra is, amelyen ő bizonyult a leggyorsabbnak.

„Összességében véve egyébként egyáltalán nem volt rossz napunk, az első edzésünk kimondottan jól sikerült, az esti, második már nem annyira, de az sem volt rossz. Megpróbáltunk néhány dolgot megváltoztatni, de ezek nem feltétlenül működtek, úgyhogy visszalépünk az első edzés végére, és onnan folytatjuk holnap a munkát” – árulta el az ausztrál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik