F1: Ricciardo elárulta, miben kell javulnia, hogy legyőzze Verstappent

Vágólapra másolva!
2017.12.09. 16:42
null
Ricciardo eddig nem szokott hozzá, hogy csapattársa ekkora kihívást jelentsen számára (Fotó: AFP)
Meglepő módon alakultak a 2017-es szezon időmérő edzései Daniel Ricciardo számára, a Red Bull pilótája ugyanis alulmaradt csapattársával, Max Verstappennel szemben. Az ausztrál elismerte: hamar rá kell jönnie, mi áll ennek hátterében, hiszen ez lehet a kulcsa annak, hogy visszavágjon a fiatal hollandnak.  

 

Az idei 20 időmérőből 13-szor Max Verstappen végzett előrébb a Red Bull pilótái közül, a hollandnak mellesleg háromszor is sikerült az első rajtsorba kvalifikálnia magát. Ezzel szemben Daniel Ricciardo legelőkelőbb rajthelye a 3. pozíció volt 2017-ben.

Ez magát az ausztrált is meglepte, hiszen régebben sokszor remekelt az időmérőkön, mostani csapattársa viszont komolyabb teljesítményre készteti, mint korábbi bármelyik csapaton belüli ellenfele.

„Nem tagadhatom, hogy Max többször volt jobb az időmérőkön, pedig a kvalifikáció mindig az egyik erősségemnek számított – emlékezett vissza Ricciardo. – Szóval emelnem kell a tempón, ehhez viszont először rá kell jönnöm, hogy mit nem tudtam olyan jól végrehajtani ebben az évben, mint az előzőben. Ha csak egy tizedmásodpercről van szó, az is dönthet a pole-ról vagy akár a bajnoki címről."

„Azelőtt néhány csapattársam ellen belefért egy kisebb hiba itt vagy ott, és így is előrébb tudtam végezni. Ma már nem így van. Maxszal nyomás alatt tartjuk egymást."

A Red Bull nem éppen a világbajnoki cím egyik esélyeseként vágott neki a 2017-es kiírásnak, de mint korábban többször, ezúttal is jelentős fejlesztésekkel állt elő az idény közben. Ricciardo szerint ez arra adhat okot, hogy magabiztosan tekintsenek a jövőbe, ennek ellenére egyelőre nem helyezik magasra a lécet.

„Nem szeretnék túl magas elvárásokat felállítani, talán azért is, mert utálom ezt a kifejezést – árulta el. – Ám az igaz, hogy amennyit idén tudtunk fejlődni, az biztató. Több fejlesztést hajtottunk végre, mint bárki más, emiatt pedig nehéz arra gondolni, hogy talán nem a megfelelő módon kezdjük majd meg a következő szezont."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik