F1: Rengeteg történetet hallottam, ami nem igaz - Hamilton

Vágólapra másolva!
2012.09.18. 10:07
Lewis Hamilton, a Formula–1-ben szereplő McLaren-Mercedes brit pilótája a Reutersnek adott interjújában elmondta, nem sietteti a szerződéshosszabbítást, ugyanakkor tagadta azokat a pletykákat, amelyek szerint a Mercedesnél folytatná pályafutását.

„Nincs naptáram – kezdte Hamilton. – Jelenleg próbálok a világbajnokságra koncentrálni. Tudom, hogy a jövőmmel kapcsolatos találgatásokat rendeznem kell, de a háttérben vannak emberek, akik már tárgyalnak az új szerződésemről. Rengeteg spekulációt és történetet hallottam, ami nem igaz.”

A brit pilóta szerződése az év végén lejár a McLarennél, így a nemzetközi sajtó a Mercedesszel, a Red Bullal és a Ferrarival is hírbe hozta a 2008-as világbajnokot. Sőt, Eddie Jordan, az egykori Jordan istálló csapatfőnöke nemrégiben azt állította, Hamilton 2013-tól Ross Brawn csapatánál, a Mercedesnél fog versenyezni.

„Azt hiszem, elég bölcsek vagyunk ahhoz, hogy belássuk: az emberek írnak olyan dolgokat, amik nem feltétlenül igazak. A legfontosabb dolog, hogy minden erőmmel az idei világbajnokságra és a csapatomra koncentráljak” – folytatta Hamilton.

„Tizenhárom éves korom óta ennél a csapatnál vagyok, és kétezer-kilenc óta nagyon keményen dolgozunk, hogy ismét megnyerjük a világbajnokságot. Remélem, végül a lehető legjobb pozícióban végzünk.”

A 27 éves brit versenyző hátránya 37 pont az éllovas Fernando Alonso mögött, a világbajnokságból még hét futam van hátra.

„Rengeteg pontot veszítettünk az év elején. Az első hét-nyolc versenyen az első sorból rajtoltunk, azokat a futamokat meg kellett volna nyernünk” – elmélkedett a világbajnokság jelenlegi második helyezettje.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik