F1: Prost még mindig dühös Bianchi balesete miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 12:54
Alain Prost nem hajlandó elfogadni, hogy csupán a véletlenek összejátszására fogható Jules Bianchi Japánban történt balesete. Charlie Whiting FIA-versenyigazgató Szocsiban azt mondta, a szervezők és az FIA mindent úgy tett, ahogy tenniük kellett, de Prostot nem győzte meg.

„Nem akarom az FIA-ra fogni az esetet, hiszen az elmúlt húsz évben mindent megtett a biztonság növeléséért, és hatékonyan is dolgozott. Az autókat és a pályákat sikerült is biztonságosabbá tenni, de egy dolog kimaradt: ott volt egy kib.szott traktor a bukótérben – dühöngött Prost az autosport.com-nak nyilatkozva. – Dühös vagyok, sokkolt a baleset. Persze, van egy séma, amely szerint eljár az FIA a kicsúszások esetében, de nem lehet ugyanúgy gondolkozni, ha esik az eső, mint amikor napos idő van és száraz a pálya. Éppen emiatt nem győztek meg, a rizikófaktort a nullára kell csökkenteni.”

„A verseny elején tudtak jó döntést hozni, leállították két kör után a körözést, miért nem tették meg ezt később? – folytatta Prost. – Nem vitatom, hatalmas balszerencse történt, de nem a baleset okaival kell elszámolnunk, hanem a következményeivel. Nem szeretném, ha az én fiammal hasonló baleset történne versenypályán, ez elfogadhatatlan."

Bianchi a Japán Nagydíj hajrájában a vizes pályán megcsúszva a korábban ugyanott kicsúszó Adrian Sutil Sauberjét mentő traktornak ütközött, és életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, azóta is kritikus állapotban fekszik egy japán kórházban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik