F1: Pérez után Bottas is a Renault célkeresztjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.01. 16:22
A Formula–1-es nagy csapatok (Mercedes, Ferrari, Red Bull) már bejelentették, hogy 2017-ben megtartják idei versenyzőpárosukat, de a többi csapatnál még mehet a helyezkedés. Valtteri Bottasnak és Sergio Péreznek több ajánlata is van.

Bár a Force India is bejelentette, hogy marad nála Pérez és Nico Hülkenberg, a mexikói jelezte, ezt még ne vegyék biztosra.

A háttérben állítólag a Renault ajánlata van, a francia istálló jövőre mindkét versenyzőjét, Kevin Magnussent és Jolyon Palmert is lecserélné. Az egyik ülésre a fiatal Esteban Ocon pályázik jó eséllyel, a Mercedes kötelékéhez tartozó francia az idén kölcsönben a Renault tartalék pilótája, rendszeresen szerepel szabadedzéseken, és jövőre versenyzővé avanzsálhat (lehet, hogy ősszel Rio Haryano helyén, a Manor pilótájaként készül fel a nagyobb kalandra).

A másik autójába tapasztalt versenyzőt ültetne a Renault, amelytől a következő években a legnagyobb fejlődés várható a csapatok között. Ide képzeli el a vezetőség Sergio Pérezt, aki azonban nem az egyetlen jelölt, a finn MTV szerint Valtteri Bottast is megkeresték, hátha távozni akar az idén sokat gyengülő Williamstől.

A Williamsnél teljes a bizonytalanság, még Bottas és Massa szerződését sem hosszabbították meg, lehet, hogy a harmadik az utolsó közös évük is lesz egyben.

A nyári szünet négy hete után sok minden eldőlhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik