F1: nulla edzés, két verseny egy hétvégén – Ricciardo szerint ez kellene

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.12. 17:51
null
Ricciardo szombatra és vasárnapra is szeretne egy-egy versenyt (Fotó: AFP)
Nemcsak a versenynaptár kibővítésével, de a hétvégék programjának az átalakításával kapcsoltban is születtek ötletek a közelmúltban, ám ezeket a legtöbben nem fogadták túl pozitívan. Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája viszont örülne az utóbbi változtatásnak, ugyanis elismerte: nem túlzottan rajong a szabadedzésekért.

 

A jelenlegi lebonyolítás szerint egy versenyhétvégén három szabadedzést is rendeznek, Daniel Ricciardo viszont nincs oda ezekért. Vérbeli versenyzőként úgy véli, hogy a sokak számára feleslegesnek tűnő körözés helyett több versenyre lenne szükség, ám ezt nem több versenyhétvégével, hanem azok programjának átalakításával kellene megvalósítani.

„Jobb lenne, ha nem lennének szabadedzések. Szombat délelőtt lenne az időmérő, délután egy verseny, majd vasárnap még egy verseny – árulta el Ricciardo, hogy nézne ki számára a tökéletes hétvége. – Komolyan gondolom ezt, de nyilván ez nem az az F1 lenne, amihez mindenki hozzászokott, szóval óvatosnak kell lenni a kétfutamos hétvégékkel és az ilyen dolgokkal."

„Én szeretek versenyezni, edzéseket teljesíteni viszont nem annyira. Ha a változás azt jelentené, hogy többet csatázhatnának, és kevesebbet gyakorolnánk, akkor ez jól hangzik a számomra" – vélekedik a hétszeres futamgyőztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik