F1: Nincs előszerződésem a Ferrarival – Ricciardo

Vágólapra másolva!
2018.04.26. 17:26
null
Jövőre is ezt láthatjuk? (Fotó: AFP)
Az idény végén lejár a szerződése a Red Bull Racing ausztrál pilótájának, Daniel Ricciardónak, így aztán – főleg a legutóbbi, Kínai Nagydíjon aratott sikere nyomán – ismét előtérbe kerültek azok a pletykák, hogy a hatszoros futamgyőztes esetleg a Ferrarinál, netán a Mercedesnél folytatja a pályafutását.

A mezőnnyel együtt természetesen már az ausztrál versenyző is az Azeri Nagydíj helyszínén, Bakiban tartózkodik, ahol elárulta, hogy minden korábbi híresztelés ellenére nem kötött előszerződést a Ferrarival a 2019-es idényre, igaz, egy csapattal már egyeztetett a következő szezonról.

2. AZERI NAGYDÍJ
PÉNTEK
11.00–12.30: 1. szabadedzés
15.00–16.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
12.00–13.00: 3. szabadedzés
15.00–16.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
14.10: a verseny (51 kör, 306.049 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 13., 15.10: Spanyol Nagydíj
Május 27., 15.10: Monacói Nagydíj
Június 10., 20.10: Kanadai Nagydíj

„Csak a Red Bull-lal tárgyaltam, legalábbis tavaly nyitottunk egymás felé ebben a témában” – jelentette ki Ricciardo, amikor arról faggatták, mely istállókkal beszélt már a jövő évi szerződéséről.

„Azt gondolom, hogy a Red Bull szeretne megtartani, és erről is beszélgettünk. Tisztában vagyok a különböző pletykákkal, de nem igazak, legalábbis eddig a pontig nem volt más csapat, amelyik megkeresett volna ebben az ügyben” – fogalmazott a shoey (saját cipőből való pezsgőzés – a szerző) mestere, aki kitért a Ferrarira, pontosabban az olaszokkal kötött állítólagos előszerződésére.

„Nincs ilyen, nem igaz, hogy szerződést kötöttem volna velük. Ennyit tudok erről mondani” – zárta rövidre a kérdést Ricciardo.

A 28 éves ausztrál a Red Bull tehetséggondozó programjának a „terméke”, és mint ilyen, számára fontos a hűség, ám úgy érzi, pályafutása most vízválasztóhoz érkezett, ideje mérlegre tennie a dolgokat.

„Tíz éve vagyok a Red Bull család tagja, nagyon sokat köszönhetek az istállónak, és mindig különleges helye lesz a szívemben a csapatnak. Nyilván azonban egy idő után eljön az ideje annak, hogy az ember alaposan átgondolja, mi következhet a jövőben” – fogalmazott Ricciardo.

Korábban már elmondta, azt szeretné, hogy a következő szerződése két évre szóljon – bármely alakulatnál is köti azt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik