F1: Newey továbbra is a Red Bull kulcsembere marad

Vágólapra másolva!
2014.12.10. 19:44
Bár Adrian Newey már hivatalosan nem a Red Bull-istálló műszaki vezetője, a 2015-ös szezonban is ő felügyeli az autó építését és fejlesztését, sőt, a legfontosabb versenyekre személyesen elutazik.

„Adrian különleges eset. Hiába mondja, hogy hátrébb lép, túl messzire sosem kerül. Még mindig aktív az F1-es csapatban, a jövő évi autó tervezését ő irányítja, és körülöttünk lesz az egész szezonban jövőre is” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

Newey azért akart kevesebb munkát az F1-es csapatnál, és más projektbe kezdeni (ilyen az Amerika-kupa vitorlásverseny hajójának tervezése), mert szerinte túl szigorúak az aerodinamikára vonatkozó szabályok, illetve az idén túl nagy szerepük lett a motoroknak. Ám Sebastian Vettel távozása mellett Newey teljes elzárkózását nem engedheti meg magának a Red Bull-istálló.

„Legalább fél tucat versenyre elutazom, a belső körben akarok maradni, a mérnökeinket felügyelni, segíteni, szerintem ez bőven belefér a munkámba – mondta Newey. – Melbourne-ben biztosan ott leszek, és utána is néhány futamon, a kulcsversenyeken, illetve azokon, amelyek a legnagyobb kihívást jelentik mérnöki szempontból. Nagyon erős a Red Bull szakmai stábja, most jött el az idő, hogy egyesek feljebb lépjenek, és megmutassák, nagyobb feladatokat is rájuk lehet bízni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik