F1: Newey ajándéka – milliárdos utcai autót tervezhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.17. 09:26
Adrian Newey, az F1-es Red Bull-istálló műszaki vezetője minden idők legjobb utcai autójának megalkotását tervezi. A Red Bull az Aston Martinnal fogott össze, a két márka neve hamarosan az F1-ben is összefonódhat.

Az Aston MartinAM-RB 001-es fantázianévre hallgató modelljéből a tervek szerint száz darabot gyártanak, az ára egyenként 2 és 3 millió font (780 millió és 1.18 milliárd forint) között lesz. Ennyiért vehetik meg a kivételezettek a valaha volt legjobb menettulajdonságokkal (gyorsulás, végsebesség, pályateljesítmény) rendelkező utcai autót.

A műszaki adatok egyelőre titkosak, az sejthető, hogy az ultrakönnyű járműben a hibrid motort középen helyezik el.

A tervezéssel megbízott Newey számára ez olyan jutalommunkának számít, mint amilyen a kilencvenes években a McLaren F1 volt a szintén legendás Gordon Murraynek.

Az együttműködés keretében az F1-es Red Bullokon már az Ausztrál Nagydíjon megjelenik az Aston Martin emblémája. A két fél kapcsolatát már tavaly nyáron emlegették, amikor még volt rá esély, hogy a Red Bull Mercedes-motorokat használ (a Daimlernek ötszázalékos tulajdona van a brit gyárban). Aztán az Aston Martin tárgyalt a Force Indiával is, de abból az együttműködésből semmi sem lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik