F1: egy német bank 400 millió eurót követel Ecclestone-tól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.19. 19:35
A német Bayerichse LandesBank súlyos károkozásért beperelte Bernie Ecclestone-t, a Formula–1 gazdasági vezetőjét. Ha Ecclestone-t bűnösnek találják, akár 400 millió euróra is büntethetik.

„A BayernLB pert nyújtott be Mr. Ecclestone, a Bambino alapítvány és mások ellen, kártérítésként pedig 345 millió eurót és a kamatokat (összesen 400 millió eurót) követel" – mondta a BayernLB szóvivője.

Ahogy említette, a Bayern LB üzletrésze 2005-ben anélkül cserélt gazdát, hogy előzőleg pontosan meghatározták volna értékét, ami súlyos károkat okozott a banknak, amelyet az most visszakövetel az F1 mindenható urától.

Mint ismert, korábban a német hatóságok azzal vádolták meg Ecclestone-t, hogy megvesztegette Gerhard Gribkowskyt, aki az akkori tulajdonos Bayerichse LandesBank nevében eljárt az F1-es gazdasági jogok eladása ügyében, és áron alul, az Ecclestone által kért CVC Capital Partnersnek adta a tulajdont. Gribkowskyt 2012-ben elítélték korrupcióért, hűtlen kezelésért és adócsalásért, a pert viszont augusztusban 100 millió dollár megfizetéséért cserébe megszüntették, ám a BayernLB ennek ellenére sem fogadta el az ítéletet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik