F1: Nem mondom meg Van Persie-nek, hogyan játsszon, szóval… – Verstappen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 15:48
null
Verstappenéhez hasonló helyzetben van jelenleg Vettel (Fotó: AFP)
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője a Sebastian Vettelt érintő kritikákkal kapcsolatban arra jutott, amit már többször hangoztatott: nem változtat a vezetési stílusán azért, mert egyesek szerint ezt kellene tennie.

 

Sebastian Vettelt az utóbbi versenyhétvégéken sok kritika érte, és főként a hibái miatt három futammal a szezon végén már csak matematikai esélye van a világbajnoka címre. Ha van a mezőnyben olyan pilóta, aki igazán átérezheti a német helyzetét, akkor az Max Verstappen, ugyanis a holland is sokszor volt már a média kereszttüzében.

Verstappen ennek kapcsán összehasonlította kettejük helyzetét, és arra jutott, hogy ha egy futballjátékosnak sem mondják meg, melyik lábát használja gyakrabban, akkor neki sem kell hallgatnia azokra, akik szerint változtathatna a vezetési stílusán.

„Látszik, hogy még egy négyszeres világbajnok is követhet el ilyen hibákat – mondta a Red Bull versenyzője. – Az emberek azt mondják, hogy változtatnom kell a vezetési stílusomon, de számomra ez csak hülye beszéd, hogy őszinte legyek. Sebastiannak nem nagyon mondták, hogy változtasson azon, ahogy vezet, legalábbis én nem láttam ilyen főcímeket az újságokban. De talán azok az emberek, akik csak nézik a versenyeket, jobban értenek hozzá. Néha, amikor futballt nézek, én is azt hiszem, hogy jobban tudom, de végső soron ez nem így van.”

„Ez olyan, mintha azt mondanád egy labdarúgónak, aki mindig a bal lábával rúgja a labdát, hogy hirtelen tegye ezt a jobbal. Egyesek mindkettőre képesek, de a legtöbben vagy ballábasok, vagy jobblábasok, és nem tudod ezt megváltoztatni egyik napról a másikra. Nem mondom meg Robin van Persie-nek, hogyan játsszon, szóval mások se mondják meg nekem, hogyan vezessek” – szögezte le Verstappen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik