F1: Nem könnyű, már nem élvezem ezt az egészet – Kvjat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.17. 09:10
null
Danyiil Kvjatnak össze kell szednie magát a szezon hátralévő részére (Fotó: Reuters)
Danyiil Kvjat elismerte, a Red Bull meggyengítette őt azzal, hogy visszaküldte a Toro Rossóhoz, és Max Verstappent vitte fel a helyére a nagy csapathoz. Az orosz pilóta szerint most újra meg kell tanulnia élvezni azt, amit csinál.

A Red Bull a Spanyol Nagydíjat megelőzően jelentette be a pilótacserét Kvjat és Verstappen között, és akkor úgy tűnt, hogy az orosz jól viseli a lefokozást, azóta azonban változott a helyzet, jóval kevésbé tűnik magabiztosnak és összeszedettnek. Kvjat szerint ennek az a legfőbb oka, hogy a Red Bull lépése miatt egy ideje már nem szerez örömet neki az, amit korábban annyira szeretett.

„A Red Bull által erős versenyzővé váltam, de manapság már nem vagyok elég erős a néhány hónappal ezelőtt történt dolgok miatt, de persze ez nem mentség – utalt az orosz a lefokozásra. – Ezeknek a dolgoknak csak még erősebbé kéne tenniük, de a jelenlegi helyzet egyben el is gondolkodtat magammal kapcsolatban, és ez egyáltalán nem könnyű. Emiatt már egy ideje nem élvezem ezt az egészet, úgyhogy újra meg kell lelnem az örömömet abban, amit csinálok.”

Kvjat természetesen nem örült annak, hogy hirtelen kényszerült váltásra, hiszen az Orosz Nagydíjon még Daniel Ricciardo volt a csapattársa, akit le akart győzni, Spanyolországban viszont már Carlos Sainz Jr. ellen kellett bizonyítania.

„A szezonom ketté lett szakítva, egy év során két kihívással találtam szemben magam. Kivettek engem az egyik küzdelmemből, és átraktak egy másikba. De tovább harcolok, ennyit mondhatok. Remélhetőleg várnak még rám jó dolgok. A legjobb visszajelzést az eredményeim adják magamnak és a többieknek is” – szögezte le a 22 éves versenyző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik