F1: Nem a nosztalgiázó nézőknek kell megfelelni - Prost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 17:13
Alain Prost szerint a Formula–1-nek le kellene mondania azokról a rajongóiról, akik úgy kritizálják a sportágat, hogy a korábbi időket emlegetik, nosztalgiával gondolnak vissza a szebb múltra, és az F1-et ahhoz próbálják visszairányítani.

Az F1 népszerűsége az utóbbi időben egyre inkább csökken, az NSO hozzászólásaiban is gyakran találni utalásokat arra, hogy régebben mennyivel jobb volt a cirkusz. Prost szerint azonban veszélyes lenne arra törekedni, hogy a technológia visszakanyarodjon a múltba, csak azért, hogy a szakág ennek a tábornak megfeleljen.

„Nem használ a Formula–1-nek, hogy évek óta csak a múlt szabályaihoz akarják igazítani. Rengeteg kritika éri a sportágat, a bírálói azt hiszik, csak akkor húzhatják ki a csávából, ha visszahoznak régi elemeket, mint például az ezer lóerős motort. Persze, én is szívesen csökkenteném az autók aerodinamikai hatását, és a több lóerővel nehezebben vezethetőek lennének az autók, de ez nem minden – mondta a négyszeres világbajnok francia. – Sokkal fontosabb, hogy új közönséget szólítsunk meg. Erre kellene törekedni, nem a nyolcvanas évekről nosztalgiázni. A mostani hajtóművek technológiája fantasztikus, de senki sem magyarázza el részletesen a nézőknek, hogy miről is szól. A motorgyártók akarták, hogy az erőforrások nagyobb szerepet kapjanak, a Renault emiatt maradt, a Mercedes és a Honda pedig emiatt jött vissza az F1-be.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik