F1: Ne feledjük, a Mercedesnél van egy szabad hely – Horner

Vágólapra másolva!
2020.05.25. 18:50
null
Horner lát esélyt arra, hogy korábbi versenyzője a Mercedeshez igazol (Fotó: AFP)
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner biztos benne, hogy Sebastian Vettelnek sok lehetősége lesz, ha a folytatás mellett dönt.

 

Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatban rengeteg a találgatás, mióta kiderült, hogy nem ír alá újabb szerződést a Ferrarival. A németet szóba hozták már a Renault-val, az Aston Martinnal és a Mercedesszel is, de hírek szerint ő egyedül az utóbbi csapattal tudja elképzelni a folytatást, különben visszavonul. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner biztos benne, hogy sok lehetősége lesz korábbi pilótájának, és ő sem zárja ki a mercedeses igazolást.

„Nagyon jó volt kívülről figyelni, hogyan is alakul a pilótapiac. Nagyszerű, hogy Verstappennel már az év elején hosszabbítottunk, és Albon is remek munkát végez. Szóval nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi párosunkkal – kezdte a Race-nek adott nyilatkozatában.Nagy kár lenne, ha Seb távozna a Formula–1-ből, de hihetetlen karriert tudhat már most is maga mögött. Óriási sikereket ért el, és ahogyan ismerem, nagyon jól átgondolja, mit is tegyen. Nagyon becsületes, kiváló erkölcsű, csakis ő tudja, mit szeretne a jövőjével kezdeni. Ha a folytatás mellett dönt, akkor biztos vagyok benne, hogy nem lesz híján lehetőségekben. Arról nyilván már határozott, hogy a Ferrarival töltött ideje véget ér az év végén, szóval minden, amit tehetünk, hogy a lehető legjobbakat kívánjuk neki" – magyarázta az osztrák, és a mercedeses spekulációkra is kitért.

„Ne felejtsük el, hogy a Mercedesnél van egy szabad hely, azt azonban nem tudom, hogy az összeállás mindkét fél számára kedvező lenne-e – emelte ki, és másik korábbi pilótájáról, Daniel Ricciardóról is ejtett pár szót. – Kaptam tőle egy kedves üzenetet a múlt héten. Még mindig rendszeresen beszélünk egymással. Biztos vagyok benne, hogy megvannak az okai, miért távozott a Renault-tól csupán tizenkét hónap után. Idén még egy versenyt sem futottunk le, ő viszont már átszerződött a McLarenhez. Ezeknek a srácoknak megvannak az okaik. Felnőttek, maguk hozzák meg a döntéseiket" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik