F1: nagybátyja védelmébe vette a sokat hibázó Schumachert

Vágólapra másolva!
2022.06.07. 14:36
null
Mick Schumacher balesetei sokba kerülnek a Haas számára (Fotó: AFP)
Nem nézi jó szemmel az unokaöccsét érintő kritikákat Ralf Schumacher, különösen ha azok a Haas csapatfőnökétől, Günther Steinertől származnak. A korábbi versenyző úgy véli, hogy a mostanában több nagyobb balesetet is elszenvedő Mick Schumacher problémás időszakához önmaga mellett a csapata hibái is hozzájárulnak.

 

Sok kritika érte az utóbbi időben Mick Schumachert, akinek vezetői hibái több millió dollárjába kerültek a Haasnak. Ezzel szemben olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint a német versenyző a következő szezonban Sebastian Vettelt válthatja az Aston Martinnál.

A brit istállónál azóta cáfoltak ezeket a pletykákat, a korábbi versenyző és a Haas pilótájának nagybátyja, Ralf Schumacher szerint ugyanakkor a saját hibái mellett Schumacher gyenge teljesítményéért a csapata is felelős. Továbbá kritizálta a csapatfőnököt, ahogyan a versenyzője monacói balesetét követően – kissé sablonosan – nyilatkozott.

„Ezek a kijelentések annyira jellemzőek Günther Steinerre – mondta a hatszoros futamgyőztes a német Sky Sportnak.Túl sokat hagy az egyéni értelmezésre, de mindez felesleges. A csapat is rengeteg hibát követett el, és most két dolognak kell összejönnie. Egyrészről Micknek óvatosabbnak kellene lennie a saját hibáival, de a Haasnak is előre kellene lépnie, hiszen Magnussen is elkezdett szenvedni.”

Egy ideje már biztos, hogy 2026-ban a Porsche és az Audi is csatlakozik a királykategória mezőnyéhez, így ha a Haas nem tudja megoldani a problémáit, és nem tud megfelelő feltételeket nyújtani a fiatal Schumacher számára, a nagybátyja szerint a pilóta előbb-utóbb továbbállhat.

„Fontos, hogy minden összeálljon. Ne jöjjenek elő technikai gondok, amelyek meggátolják, hogy Mick vezetni tudjon az edzéseken, és nem szabad hibázni – szögezte le az exversenyző. – Ha mindkét fél jobban együttműködik, nem látok problémát. Úgy gondolom viszont, hogy a csapatvezetők pontosan látják, milyen potenciál rejlik benne, így akadnak számára más lehetőségek is. Sok minden történik jelenleg, a Formula–1-be nagy német gyártók érkeznek, amelyek szeretnének egy német versenyzőt. Ezért aztán óvatos lennék Günther helyében.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik