F1: „Mintha Copperfield varázsdobozából ugrott volna elő”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.09. 15:37
null
Vettel eredményes „tojástáncot” járt (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó mindenekelőtt Sebastian Vettelt, a Ferrari német pilótáját dicsérte a Formula–1-es Bahreini Nagydíj másnapján, miután a négyszeres világbajnok a szezon második futamát is megnyerte.

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport:


„Vannak győzelmek, amelyeket joggal nevezhetünk varázslatosnak. Vettel sikere mintha egyenesen a nagy mágus, David Copperfield varázsdobozából ugrott volna elő. Seb repülő szőnyeggé változtatta a Ferrariját, és egy álomvilágba suhant vele.”

La Repubblica:

„Vettel megmutatta, hogy a fantázia, merészség, bátorság és kockázat nevű kiegészítő motorokkal hogyan lehet nyerni. A híres emberi tényező a legszebb technológia.”

14. BAHREINI NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:31.060
2. szabadedzés: 1. Räikkönen 1:29.817
SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Räikkönen 1:29.868
időmérő edzés: 1. Vettel 1:27.958
VASÁRNAP
1. Vettel, 2. Bottas, 3. Hamilton
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 15., 08.10: Kínai Nagydíj
Április 29., 14.10: Azeri Nagydíj
Május 13., 15.10: Spanyol Nagydíj
ANGLIA

BBC:

„Vettel mesterien versenyzett, hárította a mercedeses Valtteri Bottas támadásait, s végül megnyerte a körömrágásig izgalmas futamot.”

The Telegraph:

„Vettel más stratégiát választott, mint a Mercedesek, de a kevésbé terhelhető gumijain is elsőként ért célba. Így is fél másodpercet vert Bottasra, és eddig százszázalékos idén.”

Daily Mail:

„Még hogy unalmas! Az F1 ismét egy hallatlanul izgalmas versennyel szegült szembe a megjósolt és fenyegető unalomba fulladással. Vettel olyan kerekekkel győzött, amelyek alig voltak vastagabbak egy papírzsebkendőnél.”

AUSZTRIA

Der Standard:

„Taktikai krimi lett a szahíri futamból. A Mercedes egykiállásos taktikát választott, nagy nyomás alá helyezve a vezető Vettelt. Ausztráliához hasonlóan azonban ezúttal sem jött be a számítása.”

SPANYOLORSZÁG

El País:

„Az F1 megkapta, amire sürgősen szüksége volt: az akciót. A megjósolhatatlan forgatókönyv végén azonban ugyanaz állt, mint Melbourne-ben: Vettel nyert, a Mercedes pedig ismét megrendült.”

Sport:

„Vettel felizzította a vb-t. A szezon előtt mindenki arról beszélt, hogy Hamilton kényelmes sétagaloppban szerzi meg ötödik vb-címét, Vettel azonban 200. futamán nemcsak 49. győzelmét és negyedik bahreini diadalát gyűjtötte be, hanem egyszersmind jelezte, hogy a Ferrari nem statisztaszerepben képzeli el az idényt.”

Mundo Deportivo:

„Vettel ismét világbajnok akar lenni, és vasárnap bebizonyította, hogy fel tudja venni a versenyt a Mercedesekkel – nemcsak a futamon, hanem az időmérőn is.”

As:

„Ha jó kocsija van, akkor Vettelre mindig lehet számítani. Hibátlanul versenyzett Szahírban, még ha meg is szenvedett az utolsó körökben.”

Marca:

„Vettel buli-üzemmódban. Úgy tűnik, a Ferrari komolyan veszi ezt az évet, bár végül is a tavalyi szezon is hasonlóan indult.”

El Mundo:

„A történelem megismételte magát Bahreinben. Vettelé lett a glória, Bottas pedig pórul járt, a németnek ezúttal is csak egy támadást kellett kivédenie a finn részéről.”

FRANCIAORSZÁG

L'Equipe:

„Nem sok hiányzott Bottas ezüstnyilának a győzelméhez. A hajrában a felzárkózó finn alaposan ráijesztett Vettelre, de nem csak ez ronthatta el kissé a Ferrari-ünnepet. Kimi Räikkönen kiállásánál ugyanis egy szerelő súlyosan megsérült, Räikkönennek pedig a harmadik helyről ki kellett állnia.”

SVÁJC

Blick:
„Vettel, a mágus 39 körön át koptatta a lágy gumikat a célig, ezt a gyártó Pirelli előzőleg lehetetlennek tartotta. A tojástánc eredményes volt.”

A BAHREINI NAGYDÍJ VÉGEREDMÉNYE
1. Sebastian Vettel német Ferrari 1:32:01.940
2. Valtteri Bottas finn Mercedes 0.699 mp h.
3. Lewis Hamilton brit Mercedes 6.512 mp h.
4. Pierre Gasly francia Toro Rosso-Honda 1:02.234 p h.
5. Kevin Magnussen dán Haas-Ferrari 1:15.046 p h.
6. Nico Hülkenberg német Renault 1:39.024 p h.
7. Fernando Alonso spanyol McLaren-Renault 1 kör h.
8. Stoffel Vandoorne belga McLaren-Renault 1 kör h.
9. Marcus Ericsson svéd Alfa Romeo Sauber 1 kör h.
10. Esteban Ocon francia Force India-Mercedes 1 kör h.
11. Carlos Sainz Jr. spanyol Renault 1 kör h.
12. Sergio Pérez mexikói Force India-Mercedes 1 kör h.
13. Brendon Hartley új-zélandi Toro Rosso-Honda 1 kör h.
14. Charles Leclerc monacói Alfa Romeo Sauber 1 kör h.
15. Romain Grosjean francia Haas-Ferrari 1 kör h.
16. Lance Stroll kanadai Williams-Mercedes 1 kör h.
17. Szergej Szirotkin orosz Williams-Mercedes 1 kör h.
FELADTÁK megtett körök kiesés oka
Kimi Räikkönen finn Ferrari 35 feladta
Max Verstappen holland Red Bull-TAG Heuer 3 feladta
Daniel Ricciardo ausztrál Red Bull-TAG Heuer 1 elektronika
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik