F1: Mercedes zárta az élen az idei utolsó tesztnapot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 16:38
Stílszerűen a Mercedes-istálló autója volt a leggyorsabb az F1-es csapatok utolsó 2014-es kollektív körözésén, az abu-dzabi teszt második napján. A világbajnok csapat autóját a német DTM-pilóta, Pascal Wehrlein vezette, 1:42.624 perces köre hat tizeddel volt jobb, mint a második helyezetté. A McLaren-Hondának újabb rossz napja volt, a keddi három után szerdán két kört tett meg.

A McLaren autóját szerdán is a belga Stoffel Vandoorne vezette volna, ha ment volna. ARed Bull téli gyengélkedéséhez hasonlóan a Honda is elektronikai gondokkal küszködött, Vandoorne második körében leállt az autó a pályán. Lesz mit tenniük a japánoknak a februári tesztekig.

Wehrlein mögött a Ferrarit vezető Raffaele Marciello lett a második, a Toro Rosso-s Max Verstappen a harmadik. A vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon induló pilóták közül csak a caterhames Will Stevens körözött, elődje, Marcus Ericsson a Sauber autójával száguldott. Jövő évi csapattársa, Felipe Nasr a Williamsszel a 8. helyen végzett.

A csapatok kipróbálhatták a Pirelli jövő évi abroncsait, amelyek nagy megelégedésükre kiszámíthatóbbak, mint az idei gumik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik