F1: mégsem lesz jövőre Német Nagydíj?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.10. 18:44
Könnyen elképzelhető, hogy a 2019-es Formula–1-es versenynaptárban az előzetes tervekkel ellentétben 21 helyett csak 20 futamot rendeznek, mivel úgy hírlik, hogy jövőre nem lesz Német Nagydíj.

Az elmúlt esztendők tapasztalatai alapján azt mondhatjuk, hogy ezúttal nagyon elhúzódnak a tárgyalások a következő szezon F1-es programjával kapcsolatban, mert az FIA az év ezen szakában általában már ismertette a következő évi hivatalos versenynaptárat, idén viszont még egy előzetes kalendárium sem jött ki.

A naptárügyekben jól értesült racefans.net szerint azonban még a Belga Nagydíj előtt ismert lesz a jövő évi hivatalos menetrend, és a lap úgy tudja, a belengetett 21 helyett csak 20 versenyhétvége szerepel majd benne.

Az idén is a versenynaptárban szereplő GP-k közül kettőnek, a németnek és a japánnak nincs még szerződése a következő idényre, és a lap szerint a németnek nem is lesz, mert a Hockenheimring kimarad végül.

Ez azt eredményezheti, hogy jövőre csak 20 versenyt rendeznek, mert a korábban Miamiba tervezett utcai futam sem valósul még meg – legkorábban 2020-ban csatlakozhat a floridai város az F1-hez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik