F1: még egy amerikai versenyt akar a sportág vezetője

Vágólapra másolva!
2017.04.25. 12:45
Chase Carey, a Formula–1 vezetője szeretne még egy futamot az Egyesült Államokban, amely ráadásul több lenne, mint egy sima versenyhétvége.

Az Amerikai Nagydíj 2012-ben tért vissza a versenynaptárba, ráadásul új helyszínnel, ugyanis az austini pályát kifejezetten az F1-es futam megrendezésére építették. Habár a Formula–1 nem a legkedveltebb sportág az Egyesült Államokban, a verseny évről évre egyre népszerűbb az amerikaiak körében, s a nézőket az autósporton kívüli programokkal – például koncertekkel – is szórakoztatják a rendezők.

Chase Carey azonban még ennél is nagyobb felhajtást szeretne egy második amerikai futam köré, és már tervei is vannak azzal kapcsolatban, hogy melyik város adhatna ennek otthont.

„Olyan városok jöhetnek szóba, mint New York, Miami, Los Angeles vagy Las Vegas – mondta az amerikai vezető. – Ezekhez a városokhoz illene legjobban egy egyhetes esemény megrendezése, és ezek vonzanák legjobban az embereket szerte a világból. Az esemény központjában természetesen a verseny állna, de valójában több lenne, mint egy egyszerű F1-es versenyhétvége.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik