F1: még a héten bejelenti a Williams Kubica indítását – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.11.20. 12:22
null
Egyre közelebb kerülhet Kubica a visszatéréshez (Fotó: AFP)
Sajtóértesülések szerint csütörtökre tervezi bejelenteni a Williams-istálló, hogy a következő szezonban Robert Kubica vezeti az egyik autóját.

 

Csütörtökön, utolsó versenye helyszínén, Abu-Dzabiban válhat hivatalossá Robert Kubica visszatérése a Formula–1-be. A lengyel sajtó ugyanis egyre biztosabb abban, hogy a sorozatban legutóbb nyolc éve rajthoz álló versenyző lesz az újoncként bemutatkozó George Russell csapattársa 2019-ben.

Lance Stroll távozása a Force Indiához biztosra vehető, de ha igaznak bizonyulnak a pletykák, Szergej Szirotkin is elhagyja a Williamset. Ezt azt jelenti, hogy az orosz csupán egy évet tölthetett el a patinás, ám nehéz időszakon keresztülmenő istállónál állandó versenyzőként.

A Williams egyébként részben anyagi okokból választotta Szirotkint Kubica helyett a 2018-as szezon előtt, de az utóbbi időben a lengyel támogatói is bővültek, ez pedig mindenképp fontos szempontot jelent a Williams számára – a névadó szponzor Martini ugyanis az idény végén felhagy a támogatással.

Kubica egyébként azt is fontolóra vette, hogy a Ferrari fejlesztőversenyzője lesz, és nemrégiben mindösszenéhány napot jósolt a döntés megszületésének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik