F1: Massának a hungaroringi balesete jutott eszébe Grosjean mögött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 14:26
null
Massa ma már viccelődik a balesetével (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, a Formula–1-es Malajziai Nagydíj második szabadedzésének végén a francia Romain Grosjean ráfutott egy felszakadt csatornafedőrácsra, ami kivágta a jobb hátsó kerekét, így a francia hatalmasat bukott. A Haas mögött Felipe Massa érkezett, akinek óhatatlanul is a 2009-ben, a Hungaroringen elszenvedett balesete jutott eszébe látva a francia kicsúszását.

A Haas pilótája a 12-es kanyarban szállt el, miután a kerékvetőkbe épített csatornafedő rácsot korábban Valtteri Bottas, majd Kimi Räikkönen autója „kimozgatta” a helyéről.

A két finn után érkezett a francia, aki semmit nem látott az elmozdult rácsból, és teljes gázzal hajtott rá arra. Az eredmény a fenti videón látható. A francia mögött jött Felipe Massa, aki, amikor meglátta, hogy mi történik Grosjeannal, rögtön a kis híján az életébe kerülő, Hungaroringen elszenvedett balesete jutott eszébe 2009-ből.

„Grosjean mögött jöttem, pont mint nyolc évvel ezelőtt Magyarországon Barrichello mögött, de szerencsére most nem találta el az autómat semmi, nem úgy mint akkor. A legfontosabb azonban, hogy Romainnak nem esett baja az ütközés után, ami mondjuk az autójáról már nem mondható el” – fogalmazott Massa a második edzést követően.

„Miután a Haas után jöttem, az első dolog, ami eszembe villant, az volt, hogy egyszer egy rúgó már eltalálta a fejem, talán ez a csatornafedőrács már egy picit sok lenne…” – viccelődött a brazil pilóta francia kollégája szerencsés kimenetelű ütközése után.

Massa Hungaroringen elszenvedett balesete 2009-ből:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik