F1: Marchionne távozásával a Mercedes jövője is kérdésessé vált

Vágólapra másolva!
2018.07.25. 10:50
null
Marchionne távozása nagy hatással lehet az F1 egészére (Fotó: AFP)
A Német Nagydíj szombatján érkezett a hír: Sergio Marchionne rossz egészségi állapota miatt távozik a Ferrari Formula–1-es csapatát is tulajdonló FIAT-csoport éléről. A szakember korábban betöltött pozícióit John Elkann és Louis Camilleri foglalhatja el. A váltás nemcsak az olasz gárda, hanem többek között a Mercedes jövőjére is hatással lehet.

 

Sergio Marchionne távozásáról először szombaton érkeztek hírek, amelyek még aznap megerősítést nyertek. A háttérben egészségi okok állnak, azonban úgy tűnik, a hivatalos közleményben leírtaknál súlyosabb a helyzet.

A Ferrari igazgatósága eközben még a szombaton összehívott rendkívüli ülésén kijelölte az utódok személyét: John Elkann a csapat elnöki, míg Louis Camilleri az ügyvezető igazgatói posztot tölti be a jövőben.

A gárda élén történt változás nagy hatással lehet nemcsak a maranellói istálló, hanem riválisa, a Mercedes jövőjére is. Előbbi tekintetében a gárda 2019-es felállása dőlhet el Kimi Räikkönen javára, ugyanis egyes hírek szerint Marchionne nem jött ki annyira jól a finn versenyzővel, így amennyiben maradt volna a pozíciójában, akkor nagyobb esély lett volna Charles Leclerc érkezésére. Camilleriellenben a stabilitást tartja szem előtt, míg a döntést inkább Maurizio Arrivabenére bízza, ezért Räikkönen maradása egyre biztosabb.

A Mercedes vezérigazgatója, Dieter Zetsche eközben elmondta, a német gárda jövője is kérdésessé vált a 66 éves szakember távozásával.

„Sergióval még a nagy csatáink ellenére is nagyon jó kapcsolatot ápoltunk. Nem tudom, mi történik ezután, hiszen ennek most vége. Viszont biztos vagyok benne, hogy az új vezetőkkel is jól kijövök majd" – magyarázta a Mercedes első embere.

„Tagadhatatlan, hogy a korábbi együttműködéseink során sok ügyben sikerült konszenzusra jutnunk, míg erre mostantól nem lesz lehetőségünk. A jövő egy nagy kérdőjel" – zárta a gondolatait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik