F1: Magyarországon megint minden más lesz – Vettel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.11. 12:52
Sebastian Vettel szerint a Ferrarinak annak ellenére sem kell tartania a Red Bull-istállótól, hogy a Brit Nagydíjon hat pontra olvadt a két csapat közötti távolság a konstruktőr-vb-n.

„Győzni akarunk, nem az érdekel, ami a hátunk mögött zajlik. Már amíg a Red Bull a hátunk mögött van – mondta a Brit Nagydíjat a 11. helyről kezdve a 9. pozícióban befejező Vettel. – A Brit GP-n erős volt a Red Bull, mi pedig gyengélkedtünk, de ez volt az idei egyetlen futam, amelyen nem voltunk olyan erősek, mint ők. Ez kisiklás volt, biztos vagyok benne, hogy két hét múlva Magyarországon megint minden más lesz. Persze ez nem lehet a mentségünk. Tennünk kell azért, hogy ez ne ismétlődjön meg. Az összes csapat javul, nekünk is fejlődnünk kell."Vettel. – A Brit GP-n erős volt a Red Bull, mi pedig gyengélkedtünk, de ez volt az idei egyetlen futam, amelyen nem voltunk olyan erősek, mint ők. Ez kisiklás volt, biztos vagyok benne, hogy két hét múlva Magyarországon megint minden más lesz. Persze ez nem lehet a mentségünk. Tennünk kell azért, hogy ez ne ismétlődjön meg. Az összes csapat javul, nekünk is fejlődnünk kell."

Vettel tavaly nyert a Magyar Nagydíjon, ezért bizakodva várja a hungaroringi versenyt.

„Más pálya, más körülmények várnak minket Magyarországon. Sokat tanulhatunk ebből a hétvégéből. Két váltó is tönkrement az autómban, az időmérőtől jól működött, de a versenyen sem voltunk csúcsformában. Meg kell értenünk, mi történt" – mondta Vettel.

A váltóhiba visszatérhet még az idén, és ezzel a Ferrari vezetősége is tisztában van.

„Harmadszor sorolták vissza Sebastiant váltócsere miatt. Ez nyilván aggasztó, amint lehet, megoldást kell találnunk rá – mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök. – Korai még a részletekről beszélni, de anyaghiba lehetett az oka annak, hogy két nap alatt két váltó ment tönkre. Bízom benne, hogy nem elszámoltuk magunkat."

Arrivabene elmondta, a Ferrarinak még mindig a bosszantó hibák kiküszöbölésének szakaszában jár, ezért nem hajthat végre nagyszabású fejlesztéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik